Ervaringen


Dank Heiltje,

Leuk om door de foto's de workshop oceandrum weer even te beleven. Ik heb het heerlijk naar mijn zin gehad, met ook nog een een fantastisch instrument en wonderlijk kunstwerkje als tast- en hoorbare herinnering.

Lieve groet, Trudi


Dat was héérlijk Heiltje, nogmaals bedankt. Een magische ervaring op de zondagmiddag. Ik had de hartchakra-meditatie al eens eerder gedaan en zo bijzonder om het verschil te voelen tussen de ene en de andere keer.

Lieve groeten, Karin


Ik heb de mooie mediatie bij het klankconcert van zaterdag opgeschreven. De gedachtes inpakken als een cadeautje en daar je intentie doorheen laten gaan.
Voelde zo mooi. Blij mee.

Liefs, Marjon


Ha Heiltje, wat een prachtige middag! Heerlijke ontspanning en de heerlijke lunch, heel veel dank hiervoor.

Liefs Marjolein.


Hoi Heiltje,

Wat leuk dat je weer een oceanen drum gaat maken. Die van mij gebruik ik regelmatig hoor. Gewoon om mijn hoofd een beetje leeg te maken πŸ˜€.

Lieve groet A.v.d.S.


Nogmaals bebedankt voor de mooie middag in de kas. Het was een prachtige ervaring en de klanken hebben veel losgemaakt. Wilde je ook laten weten dat ik het zo mooi vond hoe je bijna onzichtbaar en onhoorbaar langs iedereen liep en dat je iedereen energie gaf. Knap!!

Liefs, R.


Het mandala-tekenen bij Heiltje heb ik mezelf als cadeautje gegeven. Ik had behoefte aan iets moois en wezenlijks in een roerige periode. In een tijdsbestek van 8 weken, waarin we 5 X werkten, is dat cadeau uitgepakt en bleek de inhoud nog waardevoller dan ik had verwacht.

Een periode mandala-tekenen vraagt van de deelnemers openheid en inspanning, maar Heiltje schiep, met liefde en een ruim gebaar de voorwaarden om het te doen slagen.

Naast een goed gedocumenteerde map en de nodige geleide meditaties was de ruimte waar we werkten elke keer opnieuw ingericht: sfeervol en met humor en inspiratie betreffende de mandala van die keer. Met de instructie werd de hele groep aangesproken. Eén instructie voor allemaal, maar zó gegeven dat de individuele resultaten allemaal verschillend waren. Ieder vond z'n eigen verhaal en kon dat op eigen wijze tot uiting brengen. Voor mij is dat een teken van kunde en respect.

Persoonlijke mandala's laten ontstaan, oversteeg zo het slechts aanbrengen van vorm en kleur in een cirkel; het leverde een levendig document op waar je nog lang mee toe kunt. (Hoewel die bezigheden op zich ook een fijn cadeau waren. Mede door de materialen die Heiltje daarbij ter beschikking stelde).

Vier periodes uit ons leven werden hierbij verkend. De vijfde keer werkten we samen aan één gezamenlijke mandala en ook daarbij gebeurde het: toen we die door ons samen ontstane vormen in onze eigen kopie van die cirkel gingen invullen met kleur, waren de individuele uitkomsten weer totaal verschillend. Een 'Gesamtkunstwerk' waarbij onze eigen persoonlijkheid nog steeds uit de verf kwam.

De regelmatig bijgevulde kopjes thee en de (niet opdringerige) meditatieve muziek, maakten de ervaring, hoewel niet makkelijk, weldadig. Ik voelde me gekoesterd en verrijkt waarbij Heiltje de kunst verstond om de wijzer niet naar zichzelf maar naar de bron binnen in ons, te laten uitslaan. Lang niet iedereen is in staat tot zoiets, maar, goed beschouwd, hoort het zo.

Dankjewel. Marjan


Wat fijn dat de meditaties weer beginnen.

De vorige meditaties zal ik nog een keer terug luisteren, want ik ben de laatste 3 keer steeds halverwege in slaap gevallen. Blijkbaar was dat toen wat ik nodig had. 😊 De stukjes die ik wel gehoord heb resoneerden wel heel erg met wat er op dat moment in mijn leven speelde. Ik wil u daar nog voor bedanken. De meditaties brengen me veel (nieuwe) inzichten en (innerlijke) rust.

Veel liefs, Babette


Wat een prachtige meditatie als afsluiting van dit jaar. Creativiteit, vertrouwen en hoop put ik hieruit voor 2021 en voor mijn dierbaren.

Met aller hartelijkste groet, Janet


Ik heb er 2 voor de 2e maal gedaan omdat je interessante dingen zei die ik nog eens wilde horen. Vooral die van zuivering en genade kon ik de zuiverheid voelen. Ook jou stem vind ik heel prettig en trekt mij recht in mijzelf. Meer in de werkelijkheid.

De meditatie van efficiëntie en vrede vond ik ook verrassend. Door rechtdoor te gaan en controle gaan dingen verloren. Ik kwam erachter dat ik teveel mijn best doe en door minder controle dingen op zijn beloop te laten gaan je ontspannender wordt. En het leven meer nemen zoals het komt in plaats van allerlei plannen in je hoofd te hebben wat uiteindelijk niet gelukt is.

8 december had je humor en helderheid. Die heb ik pas afgelopen zondag geluisterd. Maar als ik hem die week had geluisterd dat je hem stuurde had ik er toen al veel aan gehad. Want je zei dingen waar ik wat aan had in een situatie die die week was. Maar nu had ik er ook zeker wat aan.

En wat heel belangrijk is wat je zei is dat helderheid wordt teruggevonden bij donderslag of bij humor... Dat vind ik wel een Héle openbaring!!

Kortom, ik heb zeker wat aan jou meditaties. Als het mij niet lukt de eerste keer ze helemaal te luisteren en mee te doen luister ik later nog een keer. Ook schrijf ik dingen er uit op.

Veel Liefs, Christa


Dag Heiltje,

Wat was het weer bijzonder! Balans en kracht. De keeloefening, was fijn en goed om te doen. Deze weken slaat de spanning op mijn keel. Er is zoveel wat ik op mij af laat komen over deze 'crisis' dat ik dagelijks veel meditaties en rustpunten nodig heb om weer liefde en rust te vinden.

Het ja/nee daar heb ik altijd al moeite mee gehad. Ja zeggen, maar nee voelen en andersom. Ik raak daar moeilijk los van. Ik ben wat dat betreft altijd uit balans. De kracht: wat is mijn kracht? Geen idee. Pas toen je verder erop door ging vond ik: doorzettingsvermogen, wat tegelijk ook mijn valkuil is (kan niet stoppen = doordraven). Daar kan ik de komende tijd verder naar kijken.

Dank je wel ❀️, P. V.


Lieve Heiltje,

Wat een zegen, die meditatie! Het is weer precies wat het moet zijn: balans.

Nee zeggen: daar zei m'n hele lichaam 'nee' tegen. Dat is ook waar ik tegenaan loop. Zo mooi dat ik nu die oefening mag doen!

En Balans zoeken: het soms heel even vinden, maar dan vaak weer niet. En dankzij die meditatie begrijpen, waarom die balans zo moeilijk is. Meer moeten doen dan je kunt, om te bewijzen… Ja wat eigenlijk?

Nogmaals ik heb het als een zegen ervaren. Heel hartelijk dank hiervoor.

Liefs van J.K.


Beste Heiltje,

Bedankt voor deze fijne meditatie. Ik heb het gevoel dat het zeer goed in me landde en het enthousiasme van het kind in mij weer aanwakkert. Dat is ook (denk ik) wat ik nodig heb. Nieuw enthousiasme of het terugvinden ervan en verbinden met wat er op mijn pad is en komt (synthese). Ik heb het idee dat ik deze meditatie nog vaker kan afluisteren om het verder in me op te nemen.

Dat geldt ook voor de vorige meditatie over moed en broederschap, als antwoord op mijn denken alles alleen te moeten doen/kunnen en wat mij dan soms dus de moed ontneemt om nieuwe stappen te maken, of anders te durven denken en in het leven te staan.

Bedankt! Ik kijk weer uit naar de volgende meditatie.

groet, H.


Lieve Heiltje,

Dankjewel voor weer een mooie meditatie over moed. Ik heb hem gisteravond gedaan en ik vond het prettig om met compassie proberen te kijken naar dat er een reden was dat ik toen de moed niet kon tonen. Bij doelen etc. en dingen die ik wil bereiken.

Vaak luister ik de meditaties op eigen momenten, ze zijn waardevol!

Liefs, D.


Ha Heiltje,

wat een mooie gedachte, verbinding in liefde als vaccin tegen Corona! En zonder schadelijke bijwerkingen πŸ˜‰πŸ’š P. Z.


Lieve Heiltje,

Dankjewel voor de meditaties!

De meditaties doe ik 2x. Vind ik fijn. De tweede keer weet ik wat er komt en kan ik het bewuster doen heb ik het idee. De meditatie van vorige week is vrede brengen naar de plek die niet fijn voelt in je.

Ik kwam er achter dat ik angst en onrust voel als ik aan mijn werk denk. Ik ben 2,5 week vrij. Dit is mijn tweede week vrij. Dus ik heb de rust om te proberen die gedachte aan angst en onrust vrede in te brengen. Ik ben blij dat ik daarachter ben gekomen.

Eigenlijk wist ik het wel, maar kon niet goed naam geven. Liep altijd met een gevoel dat dingen aan mij liggen. Op zich heb ik wel naar mijn zin op mijn werk, maar ben toch bang voor bepaalde situaties. Nu heb ik een handvat om er anders naar te gaan kijken.

En jou stem voelt heel zacht (niet het geluid) en helend aan. Dus je meditaties hebben zeker nut. Ook het bewegen vind ik heel fijn en het triangel geluid is zalig!!

Liefs, Chr.


Dank je wel lieve Heiltje, het was weer een heel fijne meditatie. Ik merk aan mijn lichaam en geest dat bewegen heel erg goed voelt. Tijdens het bewegen en daarna is mijn geest meer stil en gefocust.

Hartelijke groet, J.


Hallo Heiltje,

Wat fijn, dat jouw meditatie zo goed past bij het moment. Dat is mijn ervaring, zeker bij de afgelopen keer van de hartenergie .Dat zo n eenvoudige inspanning, zo veel positiviteit te weeg brengt, is heel fijn. Vaak is het ook herkenning, weer thuis komen bij mezelf.

Het stukje van de bevrijding i.v.m. 5 mei, herkende ik minder, om dat echt te gebruiken. Maar het was zeker weer β€˜n mooi meditatiemoment! Ik heb 't op m'n eigen tijdstip gedaan; kan je niet vertellen of 't doorgeven v.d. energie dan sterker geweest zou zijn. Maar ben er wel bekend mee vanuit mijn ervaring met reiki en healing. Het is ook zo mooi om die energie de wereld in te sturen. Dat zou prettig zijn, om vaker zo te bundelen. In eerste instantie, was dat ook waar ik mee bezig wilde gaan, i.v.m. corona, energie sturen. Dus fijn, dat je dat deed.

Bedankt voor je meditaties!

Lieve groet, J.


Lieve Heiltje, dank je voor de hele fijne meditaties…

Ik kijk er iedere week naar uit en is zo n houvast en nieuwe kijk op wat niet zichtbaar is maar wel in de weg zit, met de engelen kaartjes…

C.


Goede avond Heiltje

Het was weer een heel warme verbinding, de bus metamorfose is inderdaad een goeie oefening.

Dank je wel. Warme groet, N.W.


Hallo Heiltje,

Bedankt voor de mooie meditatie!

Het voelde heel liefdevol en ik voel me weer verbonden met de aarde, de kosmos en mezelf. Ik kijk uit naar volgende week woensdag.

Dankjewel! Liefs, B.P.


Hallo lieve Heiltje,

Het ging gisteren goed met de meditatie😊 Ik bedacht dat we deze al eens eerder hebben gedaan en dat het zo'n fijne en krachtige meditatie is. Ik merkte dat ik heel veel verbinding voelde, met name met boven en toch ook een pijnlijk gevoel in mijn rechterbeen net boven mijn knie. En het stroomde zomaar uit mijn handen. Heel bijzonder toch altijd weer,

Daarna heb ik gedaan waar ik na een sessie bij jou altijd behoefte aan heb! haha… ik ben gelijk lekker mijn bed in gekropen en heb heerlijk geslapen. πŸ™

Dank je wel en lieve groet, A.v.d.S.


Ik wil je bedanken voor alle mooie, passende, de kern rakende woorden die ik van je heb mogen ontvangen, de intense warmte en liefde die je uitstraalt en geeft en het begrip en volste vertrouwen wat je schenkt…

Bedankt, voor nog veel meer…

Bedankt voor alles…

Anita


De sessie was heel bijzonder. Ik moest de dagen daarna een beetje op mezelf passen, omdat er zoveel was gaan stromen.

Liefs en nogmaals dank.

Marianne


Ik kan me onderhand wel als fan van Heiltje benoemen. Een healing geeft de essentie weer en er ontstaat emotionele genezing. De massage geeft ontspanning en meer. De meditaties zijn altijd vol liefde.

Ik heb al meerdere vrouwen "gestuurd", zelfs mijn moeder van bijna 80 was verrast.

Heiltje is er onvoorwaardelijk voor iedereen. Ze kan goed invoelen. Ze is nl ook een mens. :-)

Ik krijg altijd een gevoel van rust. Fijn dat wij mogen ZIJN!

Marjon


Bedankt voor de mooie reizen in en naar mezelf die ik kan maken op jouw prachtige klanken en energie. Ik vond het echt een heerlijke ervaring. Heb de hele week erna nog trillingen gevoeld tijdens mijn dagelijkse meditatie.

Ik ben er graag weer bij de volgende keer!

Warme groet, M. d. B.


Helaas kan ik deze keer niet naar het klankconcert komen. Ik meld me wel vast aan voor de laatste keer in mei. Die wil ik niet missen. Ik vond het een prachtige avond, de vorige keer.

En wat verzorg jij en je "team" alles zorgvuldig en liefdevol. Heel fijn. Dank daarvoor.

Veel liefs, Ineke


Ik ben bij Heiltje in behandeling geweest gedurende een hele zware periode in mijn leven waarin Heiltje werkelijk het enigste lichtpuntje was. De wekelijkse behandelingen bij haar hebben mij er doorheen gesleept en ik zou niet weten hoe ik er zonder haar door had kunnen komen.

Haar warme liefdevolle aanwezigheid en oordeelloos inzicht zijn mijn houvast geweest in een periode waar alle houvast weg was. De sessies waren als een warm bad, hier mocht ik zijn hoe ik was en vond ik de ondersteuning en inzichten die ik nodig had om te helen en weer verder te kunnen.

Ik ben Heiltje voor altijd dankbaar en kan haar vanzelfsprekend van harte aanbevelen, haar begeleiding zal zorgen voor verdieping, heling en weer thuiskomen bij jezelf in liefde.

Karin


Dank je voor die geweldige ervaring van "opruiming": Ik voel me 10 kilo lichter (niet in het echt, helaas).

Dat jij in mijn leven bent gekomen voelt echt als een verrijking! Ik heb er een "basis" gevoel van innerlijke rust door gekregen.

Je verricht wonderen, dank je.

Mary


Voor mij is de praktijk van Heiltje altijd een veilige thuishaven geweest. Ik ging er mediteren, mandala tekenen, diepe trauma's oprakelen en een plek geven. Veel persoonlijke sessies gedaan.

Ik bleek onvermoede talenten te hebben. Uiteindelijk werd ik zo sterk dat ik elders het sjamanisme in ging, ingegeven door een meditatie. Ik werd nog sterker daardoor - ging zelf healings geven en mijn opgedane ervaringen doorgeven aan anderen. Dat is mijn levenstaak.

Van een grijs, door de maatschappij uitgekotst, muisje werd ik een vrouw die de wereld afreisde. Nu mijn gezondheid het helemaal laat afweten - begeleidt Heiltje me in dat te aanvaarden… en er nog uit te halen wat er in zit. Dankbaar te zijn voor wat er wél is en is geweest.

Ria


Sinds enkele jaren kom ik bij Heiltje om op woensdagavond met een groep gezamenlijk te mediteren. Dit is voor mij altijd weer een hele fijne ervaring omdat ik me na deze meditaties altijd weer heerlijk ontspannen voel. Het voelt voor mij veilig en daarbij kan ik helemaal mezelf zijn. Soms werkt zij ook met de klankschalen tijdens de meditaties en dan vibreert iedere vezel in je lichaam mee. Heerlijk!

Zo ook bij de klank/ligconcerten, die zij regelmatig geeft, wat ook een hele bijzondere en ontspannen ervaring is. De trillingen van de diverse schalen e.d. blijven ook nog lang doorwerken. Aan het einde van zo'n avond wil je eigenlijk niet naar huis zo ontspannen voelt het dan.

De individuele sessies bij ik met Heiltje heb gedaan hebben mij al heel veel opgeleverd. We hebben op die manier al veel dingen (o.a. blokkades) doorbroken en opgelost waardoor er iedere keer weer ruimte komt om verder te gaan. Ik ben nog altijd dankbaar dat zij op mijn pad is gekomen.

AvdS


Heiltje heb ik ontmoet op een Paranormale beurs. Het was vreemd, want ik werd gewoon naar haar toegetrokken. Daarna heb ik verscheidene behandelingen bij haar ondergaan. Vaak was het naar aanleiding van een droom, die bleef "hangen". De droom liet me niet los. Heiltje helpt mij op 2 manieren:

- met een verklaring van mijn droom
- een lichamelijke behandeling, die specifiek gericht is.

Na een aantal dagen, ga ik met het verhaal aan de slag, via een visualisatie en/of meditatie. Ik heb zo veel mogen "opruimen".

HT


In 2003 ging het niet goed met mij. Ik slikte antidepressiva en had psychische problemen (met zelfs pijn in mijn lichaam daardoor) die door de reguliere gezondheidszorg niet opgelost konden worden. Iemand adviseerde mij massages. Via een foldertje uit de bibliotheek kwam ik bij Heiltje terecht.

Door het gesprek bij haar voelde ik al snel dat ze mij begreep. Wat een verademing! De massage was zeer weldadig en ik voelde daarna duidelijk een verandering in mij. Sindsdien ben ik niet meer weggegaan bij Heiltje. Ik ben helemaal van de antidepressiva afgekomen en voel mij lekkerder in mijn vel dan ooit. In het begin ging ik vaker voor een helende massage om zo uit mijn ellende te komen. En mede door de hele fijne gesprekken met Heiltje ben ik er uit gekomen.

Nu ga ik nog steeds een paar keer per jaar naar haar toe om mijzelf in balans te houden en zelfs verder in mijn ontwikkeling te komen.

Ik vind het heel bijzonder wat Heiltje kan doen voor mensen. Dat vind je echt niet bij de reguliere gezondheidszorg. Sommige mensen zijn bij de gezondheidszorg uitbehandeld en kan er volgens de artsen niets meer gedaan worden. Maar ik weet dat het mogelijk is, dat je bij Heiltje wel nog verder komt. Waarschijnlijk verder dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Dat is bij mij ook gebeurd!

Ik vind het ook bijzonder dat ze Heiltje heet. Want het is echt een Heilzame Heiltje!

Christa


Heiltje heeft me geleerd "hoofd" en "hart" te verbinden, mijn gevoel te laten spreken en daarmee de aandacht te richten op dat wat voor mij werkelijk van waarde is.

Ze heeft me inzicht gegeven in wie ik werkelijk ben en waar mijn kracht en waarde ligt. En ook laten zien dat dat altijd al in mij aanwezig was en een rode draad in mijn leven zal blijven. Dat allemaal te zijn… heel eenvoudig, zonder moeite en innerlijke strijd.

Harry