Mantra zingen met Theeritueel


Mantra zingen

Je zingende stem is het meest krachtigste instrument om jezelf vrij te maken. Juist het telkens herhalen van woorden of zinnen, wat je doet met Mantra zingen, geeft een trilling in je energiesysteem wat een beweging in gang zet van losmaken, van helen. Door het zingen, en zeker het samen zingen, kom je tot een dieper bewustzijn of een meditatieve staat. Het gelukshormoon serotonine en het knuffel-hormoon oxytocine komen vrij in je hersenen, wat een gevoel geeft van vrijheid, verbondenheid en vertrouwen.

Het woord Mantra komt uit het Sanskriet, de taal van het oude India en Tibet, van het Boeddhisme en Hindoeïsme. Mantra betekent letterlijk het bevrijden van het denken.

 

Theeritueel

Met rituelen transformeren de gewone, kleine en steeds terugkerende dingen van alledag tot vreugdevolle ervaringen. Saaie routineklusjes worden dan meditatieve, rustgevende of blij makende momenten die je dagelijkse sleur doorbreken. Dat doen we hier met het theedrinken. Neem hiervoor je mooiste, leukste, grappigste, deftigste theekopje, mok, of glas mee, of die met je meest dierbaarste herinnering aan bijvoorbeeld je oma, of een waardevol erfstuk, of waarmee je een bijzondere emotionele band hebt.

 

Datum:zondagochtend 16 juli
Tijd:9.00 - 10.30 uur
Het begint deze keer iets vroeger, omdat het anders al te warm is in de kas.
Locatie:Stadslandbouwkas De Oude Beer - Rijksstraatweg 108, Dordrecht - Route
Prijs:€ 15,= (inclusief thee en wat lekkers)mantrazingen en theritueel