Meditatie Avonden


mandala

Najaar 2021

Het is een bijzondere zomer geweest dit jaar. En het lijkt wel alsof alles anders is, niets meer hetzelfde. Tenminste, zo vergaat het mij. Ik kan niets plannen, wensen moeten vaak aangepast worden, lijnen die uitgezet waren kloppen niet meer…

Ik moet er eigenlijk wel om lachen, een mooi (spiritueel) lesje om helemaal in het hier en nu te komen, niks zoals "vroeger" en ook niet vast vooruit voor de "toekomst". Me heel flexibel opstellen en alles nemen zoals het komt en gaat. Alleen soms wil ik gewoon dat het op mijn manier en mijn tijd gaat. 😊

Dus heb ik geprobeerd om vanaf half oktober wat data vast te zetten. Een thema voor het najaar en verdere gegevens stuur ik je later. De meditatieavonden beginnen weer live (!) vanaf woensdag 13 oktober.

Datum:Woensdag 13, 20, 27 oktober, 3, 10 november
Tijd:19.30 - 20.45 uur
Locatie:Plein 1940-1945 53, 3313CV, Dordrecht
Prijs:5 avonden € 45,00


Voorjaar 2021

Meditatie-avonden

Yin-Yang

Yin & Yang

Het lijkt wel of in deze tijd tegenstellingen steeds meer benadrukt worden. Juist het tégen, die strijd, die in dat woord zit. We komen steeds meer tegenover elkaar te staan.

Kijk je daarentegen naar het Yin Yang-symbool, zie je hoe twee zogenaamde tegenstellingen, verstrengeld in elkaar, elkaar juist omvatten en aanvullen...

In het oog van de ene zit de kleur van de ander. Er is een optimaal evenwicht tussen de twee vormen. Het is een én – én, in plaats van óf – óf. Het standpunt van de een hoeft het standpunt van de ander dus niet bij voorbaat te veroordelen, en ook de ander niet gelijk buiten te sluiten.

Het zou veel schelen als we kunnen kijken waar we de ander wel kunnen vinden, waar die harmonie wel kan worden ervaren in het contact en er dus weer Eenheid gevoeld kan worden.

Als je het bekijkt vanuit de chakra’s, zie je dat al die tegenstellingen ontstaan door een onbalans van de zonnevlecht. Je kan niet meer in het samen-gevoel van het hartchakra komen, je ervaart overal strijd. Maar stap je uit die strijd, kan je boven die verschillen uit stijgen omdat je begrijpt dat die verschillen gewoon naast elkaar kunnen bestaan en elkaar juist kunnen versterken, dan ontstaat er vanuit de zonnevlecht een krachtige verbinding met de Liefde en Compassie van het hartchakra. Alles komt op een hoger plan!

Dit is waar het in de komende meditaties over zal gaan, of we in al die tegenstellingen een uitdaging kunnen zien om de ander juist te kunnen ontmoeten.

De meditaties in mei zullen nog op afstand zijn, met weer elke week een opname.

Voor juli wacht ik nog af hoe alles verder gaat lopen.

Het voordeel van een opname elke week is dat je de meditatie op je eigen tijd kunt afluisteren, of dat je de opnames meermaals kunt afluisteren, of stukje voor stukje kunt laten doorwerken.

Als je graag mee wilt doen met de meditaties en je staat nog niet op de lijst, stuur dan even een mailtje dan zet ik je erbij.

Je kan gratis meedoen, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.


2 juni 2021

Hier is voorlopig de laatste meditatie, deze week is het thema Humor en Flexibiliteit (39 min 16 sec)

Met die humor kan je wat lucht brengen in strakke (gedachte)patronen en zeker als je dat met flexabiliteit doet, kan het alles lekker opschudden, wakker maken met een kwinkslag. We kijken hoe dat in de 7 chakra's zit met die humor en of er beweging is te vinden in die energielagen... En hoewel er niet veel gelachen wordt, geeft het hopenlijk wel een frisse nieuwe energiestroom door je heen.

Ik wil in juni even een pauze houden en in juli ga ik kijken hoe alles dan met coronamaatregelen gaat, of er al groepen mogen, enz. Maar daar hoor je dan wel van.

Fijne meditatie.

Downloaden: Meditatie 02-06-2021 (rechtsklikken, koppeling opslaan als)
 

Datum:12, 19 en 26 mei
Tijd:19.30 - 20.45 uur
Prijs:gratis (vrijwillige bijdrage welkom)


Najaar 2020

meditatie avonden

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb weer zin om (gewoon??) te beginnen met de "live" meditatieavonden en klankconcerten. Tenminste, met de nodige aanpassingen om toch Corona-proof te kunnen zijn. De afstands-meditatieavonden waren een prima oplossing, maar elkaar kunnen zien en nabij voelen is toch wel anders. (Hoewel het voor sommigen juist fijner was om niet de deur uit te hoeven of de opnames op hun eigen tijd te kunnen luisteren...)

De meditatieavonden beginnen 23 september (voorlopig 5 X en onder voorbehoud) en dan niet in de oude vertrouwde ruimte, maar we zoeken het hogerop: we gaan naar mijn woonkamer waar net meer plek is om op de gepaste afstand te kunnen zitten.

Datum:23, 30 september, 07, 14, 21 oktober
Tijd:19.30 - 20.45 uur
Locatie:Plein 1940-1945 53, 3313CV, Dordrecht
Prijs:5 avonden € 45,00 - een losse avond € 10,00

Het is altijd heel fijn om samen te mediteren en verschillende (bewustwordings)oefeningen te doen. Dat kunnen zijn visualisatie-, ademhalings- of energetische bewegingsoefeningen, dans, (mantra)zingen, enz., enz.

Vaak bereid ik een avond voor vanuit het idee dat een bepaalde oefening goed zou kunnen zijn. Het gebeurt echter regelmatig dat ik dat idee moet laten varen, omdat ik voel dat er iets heel anders nodig is. Ik laat me daarbij leiden door m'n intuïtie en geef me volledig over aan wat er komt. En dat is altijd van uit m'n hart en in verbinding met "boven".

Tijdens deze avonden krijg je de ruimte om de dingen waar je mee zit, te delen en mee te geven aan de stroom van de energie die vrijkomt. Het is goed om te merken dat je niet de enige bent die ergens mee zit.

Er wordt soms gehuild en vaak gelachen, allebei kan helpen om energie los te laten, om vrijer en losser en meer in het nu te zijn.

De meditatieavonden geef ik in mijn praktijk in Dordrecht. Het is niet zo'n grote ruimte, maar wel een hele fijne. Er is plaats voor 8 mensen, dus de sfeer kan dan ook wat persoonlijker zijn dan in een grote groep. Er zijn meestal ongeveer 6 mensen.

Er hoeft niet gedeeld te worden, maar als daar behoefte aan is kan dat wel. Het is iedere keer weer anders. Ik doe vaak verschillende oefeningen om verschillende lagen aan te raken. En hoewel de oefeningen vaak heel "simpel" zijn werken ze wel op een diep niveau.


Zomerprogramma 2019

Zomer-meditatie-avonden

zomer

Ook dit jaar staan er weer zomer-meditatie-avonden gepland in juli en augustus. De "vaste" mediteerders vinden het altijd prettig om ook in de zomer nog (zo nu en dan) bij elkaar te komen, al is het dan meestal maar met een klein groepje. Ook als je niet (of nog nooit) meegedaan hebt is het fijn om aan te schuiven en even rust te voelen, inspiratie op te doen en heerlijk bij jezelf te komen.

Je hoeft je voor de zomer-meditatie-avonden niet op te geven voor de hele reeks. Je kunt ze los volgen, wel graag even aanmelden als je meedoet (uiterlijk de betreffende woensdagochtend).