Meditatie Avonden


Zomerprogramma 2023

bloem met bijen

Hierbij wil ik je uitnodigen voor een serie meditatie-avonden met een lekker luchtig vakantietintje.

Voor het thema heb ik de engeltjes er maar weer eens bij gehaald en een aantal kaartjes getrokken die als lijdraad kunnen dienen. Je kan met de thema's spelen, ze je laten meevoeren, er heel serieus mee de diepte in gaan, er per keer eentje uitnemen, of ze allebei gebruiken… Precies wat jij leuk vindt of nodig hebt.

12 juli:Loslaten en Balans
19 juli:Verkennen en Avontuur
26 juli:Inspiratie en Enthousiasme
2 augustus:Vrijheid en Overvloed

Je hoeft je niet voor de hele reeks aan te melden, dat kan gewoon per keer (wel graag een dag van te voren aanmelden).

De meditatieavonden geven je de mogelijkheid om met een (kleine) groep gelijkgestemden even rust te vinden die je soms zo nodig hebt. Je even op een ander niveau je met alle delen van jezelf en met de ander te verbinden.

Datum:12, 19, 26 juli, 2 augustus 2023
Tijd:19.30 – 20.45 uur
Prijs:€ 10,- per keer, voor de hele serie € 35,-


mandalatekenen en meditatie

Najaar 2022

De Meditatieavonden geven je de mogelijkheid om met een (kleine) groep even helemaal jezelf te mogen zijn en je gevoed en gesteund kunnen voelen door de energie van de meditatie en van de groep en je met alles en iedereen verbonden te voelen.

Je krijgt tijdens deze avonden de ruimte om de dingen waar je mee zit, te delen en mee te geven aan de stroom van de energie die vrijkomt. Het is goed om te merken dat je niet de enige bent die ergens mee zit. Er wordt soms gehuild en vaak gelachen, allebei kan helpen om je vrijer en losser te kunnen voelen en meer in het nu te zijn.

Datum:1e serie: woensdag 12, 19, 26 oktober, 02, 06 november
 2e serie: woensdag 16, 23, 30 november, 07, 14 december.
Tijd:19.30 – 20.45 uur
Prijs:€ 45,- per serie, losse avond € 10,-


zonlicht

Zomer 2022

Omdat het al weer een poosje geleden is dat de voorjaarsgroepen zijn gestopt begint het bij mij nu heftig te kriebelen om met een zonnige blik fijne mandala-ochtenden en meditatie-avonden in te plannen.

Het thema voor de ochtenden en de avonden is: In je Element zijn...

De avonden zijn liefdevolle ontmoetingen, net zo goed ontmoetingen met jezelf als met de ander.

In de zomer zijn de elementen zo nadrukkelijk om ons heen: Lekker liggen in het gras of op het zand aan het strand (aarde) in de zon (vuur), kijken naar prachtige altijd veranderende wolken, of juist storm (lucht), met donder en bliksem (ook vuur), regen, soms hoosbuien (water) en daarom is het extra leuk om die elementen nog meer te verkennen met mandalatekenen, maar ook bij de meditatieavonden.

Dus we gaan dieper in op die elementen, we stromen mee, spatten uit, of laten de wind er lekker doorheen gaan. Heb je zin om je daarin mee te bewegen en in je element te komen, geef je op.

Je hoeft je niet voor de hele reeks aan te melden, dat kan gewoon per keer (wel graag uiterlijk een dag van te voren).

Ik ben benieuwd, heb er zin in en hoop jij ook!

Thema:In je Element zijn...
Datum:13, 20, 27 juli, 3, 10 augustus
Tijd:19.30 – 20.45 uur
Locatie:Plein 1940-1945 53, 3313CV, Dordrecht
Prijs:€ 10,00 per keer

In je element zijn

Meditatieavond: "In je element zijn" 10 augustus 2022

Aanstaande woensdag is er met het thema "In je Element zijn" nog een extra Meditatieavond. Alle vier de elementen zullen mee doen: De grond onder je voeten, de duik in het water, de zon op je huid en de wind door je haren. Dat letterlijk, maar ook vooral symolisch, om je aan te laven.

Je kan weer aanschuiven als je zin hebt.

Thema:In je element zijn
Datum:10 agustus
Tijd:19.30 – 20.45 uur
Locatie:Plein 1940-1945 53, 3313CV, Dordrecht
Prijs:€ 10,00


lucht

Meditatieavond: "Luchtig en Ruim" 3 augustus 2022

Met de Meditatieavonden zijn we nu via de Aarde, het Water en het Vuur aangekomen bij het element Lucht.

Door de Lucht kun je meer ruimte ervaren, meer beweging in je denken krijgen alsof er een heerlijk fris windje door je heen gaat. Net zoals je in een ruimte waar je na een tijd de ramen en de deuren lekker tegenover elkaar open zet weer vrij kan ademen, alles weer helderder wordt in je hoofd en ook in je hart.

Wat is jouw manier om je hart te luchten? Hoe kan je er na een donderbui (in jou, of in jouw omgeving) voor zorgen dat je donkere wolken worden opgelost en de zon weer door kan komen? Hoe kan jij in het bijzondere gevoel van Eenheid komen en je door het element Lucht verbinden met de Kosmische energie?

Kom woensdag heerlijk uitwaaien en laat je meevoeren op de frisse zomerwind.


vuur

Meditatieavond: "Inspirerend Vuur" 27 juli 2022

Met deze derde keer van het thema "In je Element zijn" zijn we aangekomen bij het Vuur. Een heftig element nu met al die vernietigende branden over de hele wereld. Al kunnen de andere elementen natuurlijk ook heftig te keer gaan: aardbevingen, over-stromingen en overweldigende stormen.

Bij de meditatieavond focussen we ons deze week op de positieve energie van het Vuur, zoals je passie en kracht, je innerlijke Vuur, waarmee je ergens warm voor loopt, in Vuur en Vlam staat voor iets of iemand, iets of iemand te Vuur en te Zwaard verdedigt en het Heilige Vuur van Inspiratie.

Welke Vuurtjes heb jij opgestookt in je leven? Waar laat jij je door verwarmen?

Ik nodig je uit om mee te vlammen. Graag tot woensdag.


meedeinen met het water

Meditatieavond: "Meedeinen met het Water" 20 juli 2022

Deze tweede Meditatieavond van het thema "In je Element zijn" duiken we "spetter, spatter, spater", lekker in het element Water.

Ik wil je uitnodigen om mee te plonzen in het Water, speels en avontuurlijk de beweging in te gaan en mee te deinen met de stroming van het Water. Heel flexibel, als een rietstengel zonder weerstand meebewegen met alles wat er op je af komt in je leven en toch telkens terugveren.

We kijken èn bij het mandalatekenen èn bij de meditatieavonden hoe jij je daar op een makkelijkere manier mee kunt verbinden, er doorheen kunt zwemmen, je te laten drijven, meegeven, meebewegen met dat wat er door het leven naar je toe stroomt, zonder daar aan vast te blijven zitten, te kleven, of er van alles mee te moeten doen. Alleen maar meedeinen en er dat uithalen wat fijn voor je is, wat je voedt en de rest lekker langs je heen laten glijden.

En je te laten omarmen door dat koesterende Water...

Graag tot woensdag.


voeten-meditatie

Meditatieavond: "Aarde, Aarden, Voetjes op de vloer" 13 juli 2022

Deze avond gaan we echt letterlijk met de voetjes op de vloer.

Voelen wat je voeten betekenen en doen voor jou, voor je lichaam, wat ze nodig hebben en hoe jij je voeten nog meer zou kunnen benutten om helemaal met twee voeten op de aarde te komen.

Eerst doen we dat meditatief, met liefdevolle aandacht en energie naar voeten. Je voelt waar en hoe je voeten verbinding hebben met de aarde, hoe de aarde-energie je voedt, hoe je die energie door je voeten heen voelt stromen, of juist niet.

Zo zul je echt een verandering bij jezelf gaan merken: omdat de energiestroom vanuit de aarde makkelijker door je heen kan gaan bewegen kom je steviger op je pootjes te staan en kan je makkelijker contact maken met de aarde. Dat heeft weer uitwerking op je hele dagelijks leven. Beter in contact met jezelf, met je omgeving en minder gevoelig voor allerlei prikkels van buitenaf.

Ik nodig je uit om mee te ontdekken wat er allemaal te beleven valt die avond.


mandala

Voorjaar 2022

Het is altijd heel fijn om samen te mediteren en verschillende (bewustwordings)oefeningen te doen. Dat kunnen zijn visualisatie-, ademhalings- of energetische bewegingsoefeningen, dans, (mantra)zingen, enz., enz. Het is iedere keer weer anders. Ik doe vaak verschillende oefeningen om verschillende lagen aan te raken. En hoewel de oefeningen vaak heel "simpel" zijn werken ze wel op een diep niveau.

Vaak bereid ik een avond voor vanuit het idee dat een bepaalde oefening goed zou kunnen zijn. Het gebeurt echter regelmatig dat ik dat idee moet laten varen, omdat ik voel dat er iets heel anders nodig is. Ik laat me daarbij leiden door m'n intuïtie en geef me volledig over aan wat er komt. En dat is altijd van uit m'n hart en in verbinding met "boven".

Tijdens deze avonden krijg je de ruimte om de dingen waar je mee zit, te delen en mee te geven aan de stroom van de energie die vrijkomt. Het is goed om te merken dat je niet de enige bent die ergens mee zit. Er hoeft niet gedeeld te worden, maar als daar behoefte aan is kan dat wel.

Er wordt soms gehuild en vaak gelachen, allebei kan helpen om energie los te laten, om vrijer en losser en meer in het nu te zijn.

De meditatieavonden geef ik in mijn praktijk in Dordrecht. Het is niet zo'n grote ruimte, maar wel een hele fijne. Er is plaats voor 8 mensen, dus de sfeer kan dan ook wat persoonlijker zijn dan in een grote groep. Er zijn meestal ongeveer 6 mensen.


mandala

Najaar 2021

Meditatie op afstand

Jammer genoeg zijn de coronacijfers en -maatregelen nu zo dat de fysieke meditatieavonden niet langer kunnen doorgaan en moeten ze weer op afstand gaan plaatsvinden. Maar om met Johan Cruijff te spreken: Elk nadeel heb z'n voordeel. En hier is dat dat nu meer mensen zich aan kunnen sluiten.

Dus als je zin hebt om mee te doen, meld je aan, dan zet ik je op de lijst. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer we met elkaar liefdevolle, positieve energie kunnen verspreiden.

Je kan je verbinden op de "normale" groepstijd (woensdag-avond om 19.30 u.) of de meditatie op elk ander moment beluisteren.

Voorlopig 4X in december (1, 8, 15, 22 dec.) en daarna kijk ik weer hoe het verder gaat met de maatregelen. Je kan gratis meedoen, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Fijne meditatie.

15 december 2021

Dit is de meditatie van deze week, met als thema: Synthese en Vreugde (36 min 51 sec)

Ik merkte dat als ik het gevoel van Syn (samen) these (gaan/stromen) kan ervaren, als ik voel dat de tegenstellingen milder worden, dat ik dan vanzelf de vreugde voel vanuit mijn hart. Hoe ervaar jij dat?

Downloaden: Meditatie 15-12-2021 (rechtsklikken, koppeling opslaan als)
 


De laatste meditatieavonden van de eerste reeks zitten er al bijna weer op en woensdag 17 november begint al weer de tweede reeks. Misschien heb je zin om aan te sluiten.

Ook voor mijzelf zijn de meditatieavonden altijd een rustpunt in de week. Het is fijn om met gelijkgestemde mensen samen te zijn, je te verbinden en dat naar voren te (kunnen) brengen wat er bij jou speelt en waar je graag je licht over wilt laten schijnen. Onvoorwaardelijk vanuit je hartchakra te kunnen kijken en er te mogen zijn zoals je bent.

De avonden zijn liefdevolle ontmoetingen, net zo goed ontmoetingen met jezelf als met de ander.

Datum:woensdag 17, 24 november, 01, 08, 15 december
Tijd:19.30 - 20.45 uur
Locatie:Plein 1940-1945 53, 3313CV, Dordrecht
Prijs:5 avonden € 45,00

Het is een bijzondere zomer geweest dit jaar. En het lijkt wel alsof alles anders is, niets meer hetzelfde. Tenminste, zo vergaat het mij. Ik kan niets plannen, wensen moeten vaak aangepast worden, lijnen die uitgezet waren kloppen niet meer…

Ik moet er eigenlijk wel om lachen, een mooi (spiritueel) lesje om helemaal in het hier en nu te komen, niks zoals "vroeger" en ook niet vast vooruit voor de "toekomst". Me heel flexibel opstellen en alles nemen zoals het komt en gaat. Alleen soms wil ik gewoon dat het op mijn manier en mijn tijd gaat. 😊

Dus heb ik geprobeerd om vanaf half oktober wat data vast te zetten. Een thema voor het najaar en verdere gegevens stuur ik je later. De meditatieavonden beginnen weer live (!) vanaf woensdag 13 oktober.

Datum:Woensdag 13, 20, 27 oktober, 3, 10 november
Tijd:19.30 - 20.45 uur
Locatie:Plein 1940-1945 53, 3313CV, Dordrecht
Prijs:5 avonden € 45,00

Voorjaar 2021

Meditatie-avonden

Yin-Yang

Yin & Yang

Het lijkt wel of in deze tijd tegenstellingen steeds meer benadrukt worden. Juist het tégen, die strijd, die in dat woord zit. We komen steeds meer tegenover elkaar te staan.

Kijk je daarentegen naar het Yin Yang-symbool, zie je hoe twee zogenaamde tegenstellingen, verstrengeld in elkaar, elkaar juist omvatten en aanvullen...

In het oog van de ene zit de kleur van de ander. Er is een optimaal evenwicht tussen de twee vormen. Het is een én – én, in plaats van óf – óf. Het standpunt van de een hoeft het standpunt van de ander dus niet bij voorbaat te veroordelen, en ook de ander niet gelijk buiten te sluiten.

Het zou veel schelen als we kunnen kijken waar we de ander wel kunnen vinden, waar die harmonie wel kan worden ervaren in het contact en er dus weer Eenheid gevoeld kan worden.

Als je het bekijkt vanuit de chakra’s, zie je dat al die tegenstellingen ontstaan door een onbalans van de zonnevlecht. Je kan niet meer in het samen-gevoel van het hartchakra komen, je ervaart overal strijd. Maar stap je uit die strijd, kan je boven die verschillen uit stijgen omdat je begrijpt dat die verschillen gewoon naast elkaar kunnen bestaan en elkaar juist kunnen versterken, dan ontstaat er vanuit de zonnevlecht een krachtige verbinding met de Liefde en Compassie van het hartchakra. Alles komt op een hoger plan!

Dit is waar het in de komende meditaties over zal gaan, of we in al die tegenstellingen een uitdaging kunnen zien om de ander juist te kunnen ontmoeten.

De meditaties in mei zullen nog op afstand zijn, met weer elke week een opname.

Voor juli wacht ik nog af hoe alles verder gaat lopen.

Het voordeel van een opname elke week is dat je de meditatie op je eigen tijd kunt afluisteren, of dat je de opnames meermaals kunt afluisteren, of stukje voor stukje kunt laten doorwerken.

Als je graag mee wilt doen met de meditaties en je staat nog niet op de lijst, stuur dan even een mailtje dan zet ik je erbij.

Je kan gratis meedoen, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.


2 juni 2021

Hier is voorlopig de laatste meditatie, deze week is het thema Humor en Flexibiliteit (39 min 16 sec)

Met die humor kan je wat lucht brengen in strakke (gedachte)patronen en zeker als je dat met flexabiliteit doet, kan het alles lekker opschudden, wakker maken met een kwinkslag. We kijken hoe dat in de 7 chakra's zit met die humor en of er beweging is te vinden in die energielagen... En hoewel er niet veel gelachen wordt, geeft het hopenlijk wel een frisse nieuwe energiestroom door je heen.

Ik wil in juni even een pauze houden en in juli ga ik kijken hoe alles dan met coronamaatregelen gaat, of er al groepen mogen, enz. Maar daar hoor je dan wel van.

Fijne meditatie.

Downloaden: Meditatie 02-06-2021 (rechtsklikken, koppeling opslaan als)
 

Datum:12, 19 en 26 mei
Tijd:19.30 - 20.45 uur
Prijs:gratis (vrijwillige bijdrage welkom)

Najaar 2020

meditatie avonden

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb weer zin om (gewoon??) te beginnen met de "live" meditatieavonden en klankconcerten. Tenminste, met de nodige aanpassingen om toch Corona-proof te kunnen zijn. De afstands-meditatieavonden waren een prima oplossing, maar elkaar kunnen zien en nabij voelen is toch wel anders. (Hoewel het voor sommigen juist fijner was om niet de deur uit te hoeven of de opnames op hun eigen tijd te kunnen luisteren...)

De meditatieavonden beginnen 23 september (voorlopig 5 X en onder voorbehoud) en dan niet in de oude vertrouwde ruimte, maar we zoeken het hogerop: we gaan naar mijn woonkamer waar net meer plek is om op de gepaste afstand te kunnen zitten.

Datum:23, 30 september, 07, 14, 21 oktober
Tijd:19.30 - 20.45 uur
Locatie:Plein 1940-1945 53, 3313CV, Dordrecht
Prijs:5 avonden € 45,00 - een losse avond € 10,00

Zomerprogramma 2019

Zomer-meditatie-avonden

zomer

Ook dit jaar staan er weer zomer-meditatie-avonden gepland in juli en augustus. De "vaste" mediteerders vinden het altijd prettig om ook in de zomer nog (zo nu en dan) bij elkaar te komen, al is het dan meestal maar met een klein groepje. Ook als je niet (of nog nooit) meegedaan hebt is het fijn om aan te schuiven en even rust te voelen, inspiratie op te doen en heerlijk bij jezelf te komen.

Je hoeft je voor de zomer-meditatie-avonden niet op te geven voor de hele reeks. Je kunt ze los volgen, wel graag even aanmelden als je meedoet (uiterlijk de betreffende woensdagochtend).