Heiltje van der Ploeg


Als mensen mij vragen: wat doe je nou eigenlijk? vind ik dat heel moeilijk om een voor iedereen eensluidend en passend antwoord te hebben. De behandelingen en de groepssessies zijn zo op de persoon of de groep gericht dat ik dat niet in een paar woorden kan zeggen. Dus het antwoord is altijd weer anders en ook gericht op degene die het vraagt.

Ik heb in de loop der jaren (vanaf 1994) zoveel meer ontdekt dan waar ik mee ben begonnen en heb zo langzamerhand zoveel mogelijkheden in huis om in te zetten, dat het vaak ook voor mij een verrassing is hoe een (groeps)sessie verloopt.

In mijn werk laat ik me leiden door mijn intuïtie. Ik werk vanuit mijn hart en met vertrouwen, waardoor de behandelingen, zoals ik ze geef, zeer divers kunnen zijn. Ik mag vaak heel intiem meekijken om een probleem te helpen ontrafelen en naar een hoger plan te brengen.

Individuele behandelingen zijn altijd gericht op het bewust maken van mensen: bewust van zichzelf, van de ander en van het grote geheel, en hebben een reikwijdte van "voor de wieg tot na het graf". Dat kan dus zijn: voor de wieg: zwangerschapsondersteuning of soms meer licht op vorige levens waarvan de problematiek nu nog steeds doorwerkt, stervensbegeleiding, rouwverwerking, maar ook soms contact met overledenen, na het graf. En alle fases die daar tussen zitten, dus het werken met kleine kinderen, pubers, ouders en ook partners. Vaak worden diepe (jeugd)trauma's verwerkt om losgelaten te kunnen worden.

heiltje met trommel

Ik maak gebruik van meerdere werkvormen: o.a. massage, energetisch werk (via de chakra's of meridianen, aura-healing) sjamanisme, klank-healing, therapeutische gesprekken, geleide meditatie, engelen- of tarotkaarten, familie-opstellingen, enz.

Ook de groepen zijn (ook voor mijzelf) altijd weer verschillend, voedend en steeds vernieuwend: meditatieavonden, mandalatekenen, klankschaal healing, buikdansen, enz.

Het is mijn werk, maar ook mijn passie en ik ben erg dankbaar dat ik dit werk kan en mag doen. Enthousiast blijf ik me steeds verder ontwikkelen om de mensen die bij mij komen individueel of in de verschillende cursussen en workshops die ik geef, nog beter te kunnen helpen.

Het is voor mij een voordeel dat ik niet ben aangesloten bij een bestaand concept, of moet voldoen aan bepaalde normen, en dat ik echt helemaal intuïtief kan kijken wat iemand op dat moment nodig heeft en me niet gehinderd of beperkt voel omdat ik moet voldoen aan een of ander protocol.


Over mijn opleiding en ontwikkeling:

Sinds 1994 heb ik mijn eigen Praktijk voor Bewustzijns-ontwikkeling. Na 19 jaar lesgeven (ik gaf handvaardigheid op een scholengemeenschap voor havo en atheneum), heb ik het roer helemaal omgegooid en heb ik me vooral spiritueel, emotioneel en intuïtief verder ontwikkeld.

heiltje van der ploeg

Ik heb me door diverse opleidingen en trainingen breed verdiept op het gebied van healing en alternatieve genezing. Dit was onder andere Chakra- en Aurahealing, opleiding voor Gestalttherapeut, voor Sjamanistisch Genezer (gedeeltelijk in Siberië, Altaj, Kaukasus en Griekenland), TouchPro stoelmassage en voetmassage, jaartrainingen Therapeutisch Handelen, de HBO Kunsten en Malva Meditatie. Ik probeer al die richtingen en methodes te integreren en er mijn eigen draai aan te geven. Zo kan ik op mijn "eigen-wijze" manier werken.

Niet alleen "scholing" heeft me verder gebracht, vooral mijn levenservaring en de moeilijkheden waar ik zelf door heen ben gegaan, hebben ertoe bijgedragen dat er niet veel levensgebieden zijn die mij vreemd zijn. Dat maakt dat ik de mensen die bij mij komen zo goed kan begrijpen, of om het anders te zeggen: ik ben ervaringsdeskundige op veel gebieden.

Naast de individuele sessies en het werken met groepen in mijn eigen praktijk, heb ik ook ervaring met het aanbieden van trainingen en diensten in bedrijven en instellingen, o.a. (onderdelen van) teambuilding zoals bij RSM (Rotterdam School of Management, Erasmus universiteit), stressmanagement, assertiviteitstraining, stoelmassage, bijdragen aan festiviteiten).

Ik sta regelmatig op (spirituele) beurzen, o.a. 2 x per jaar in Kubiek in Zwijndrecht, of een festival (in september nog op het Happy Healing Festival in Groningen). Ook geef ik workshops bij mensen thuis ter gelegenheid van een heugelijk feit of een feest bijvoorbeeld.


Telefonisch spreekuur

Voor informatie, afspraken of korte vragen: iedere werkdag 8.30 - 9.30 uur.
Voor vragen die meer tijd nodig hebben kun je een aparte afspraak maken.
Telefoon: 078 - 614 61 24078 - 614 61 24