Bijzondere rituelen en ceremoniën


Hierbij kun je denken aan de "omlijsting" bij allerlei vormen van mijlpalen in het leven van de mens, maar ook van een bedrijf of vereniging: Een speciale viering, een jubileum, een herinneringsbijeenkomst bijvoorbeeld, of zoals hieronder de foto's laten zien, op een bijzondere manier een (spirituele) verbinding bezegelen, de verdieping van de relatie markeren.

Ik begeleid de ceremonie door middel van (o.a. sjamanistische) rituelen, stem het helemaal af op de wensen en behoeftes van degene(n) voor wie het is en voel wat nodig is op het moment. Ik gebruik daarvoor klanken (met verschillende instrumenten, maar ook met mijn stem), meditatievormen, stilte momenten, oefeningen om bijvoorbeeld het oude los te laten en het nieuwe te verwelkomen, handfasting, enz., enz.

Het kan heel kleinschalig en intiem zijn, of met de lekker vibrerende energie van veel personen, dat hangt helemaal af van de situatie, de wensen en het doel waarvoor het ritueel of de ceremonie wordt gebruikt.

Een spirituele gebeurtenis op maat met veel stromende hart-energie vol compassie, maar ook vrolijkheid en humor dansen er altijd doorheen. Het bevestigt een diep gevoel van verbinding en brengt je naar de essentie van waar het met elkaar over gaat: Liefdevol stilstaan bij de kern van het samenzijn, samenwonen, samenwerken.


bijzondere rituelen en ceremoni#235;n