Nieuwsbrief

facebook+

Januari 2019

kerstmandala

Zoals een lotus, die zich door de modder (het donker) en daarna door (de emoties van) het water heen beweegt, om zich tenslotte in al haar glorie naar het Licht te wenden… Zo kunnen ook wij door onze schaduw heen gaan, dat juist gebruiken als voeding, door het alleen maar te (h)erkennen, te benoemen, het te voelen, om het dan los te laten en weer thuis te komen bij wie we echt zijn: Bloeiend in Licht en Liefde.

Dat is wat ik in de mandala zie: (weer een gezamenlijk ontwerp, gemaakt aan het eind van de groep mandala-tekenen, met mijn invulling en kleur) een bloem in volle glorie open en vrij stralend naar buiten. Met wortels diep in de aarde en omhult door de energie van de kosmos.

Mijn nieuwjaarswens is dan ook: Dat we ons makkelijk kunnen overgeven aan de warmte en de voedende kracht van de "zon", dus ons baden in liefde, de fijne dingen koesteren, het licht overal doorheen kunnen zien schijnen en heerlijk met twee voetjes op de grond staan, of in de modder :-)

Warme nieuwjaarsgroet, Heiltje


Januari 2018

mandala-meditatie

Deze keer weer als nieuwjaargroet een (gezamenlijke) mandala van het eind van de cyclus mandalatekenen. Het ontwerp maken we samen en ieder geeft er dan haar eigen invulling aan qua kleur en vlakken die opgelicht worden.

Altijd heel spannend, soms confronterend, omdat degene voor jou net iets tekent waar jij niets mee kan, of je hebt sowieso moeite met het "moeten volgen" van de anderen, maar als je daar dan doorheen gaat is het zo verrassend wat er uit komt.

Zo goed om te zien dat ieder toch echt haar eigen stijl, kleur en manier van werken heeft. Dat is ook wat ik je wens voor 2018: - Samenwerken zonder je eigenheid te verliezen, - Elkaar inspireren en verrassen, - Soepel door de confrontaties heengaan, - Creativiteit, en vooral - Een liefdevolle verbinding met alles en iedereen.

In deze tijd waarin meer nadruk ligt op verschillen en tegenstellingen, lijkt het me fijn om meer te focussen op SAMEN. Dat zal dan ook het thema zijn voor het begin van dit jaar: Samen (-werken zonder je eigenheid te verliezen)

Met dit thema duiken we (bij mandalatekenen, maar ook bij de klankconcerten en de meditatieavonden) in allerlei vormen en lagen van samen – werken. De chakra's vormen daarbij het uitgangspunt: Hoe ga je in die verschillende energielagen om met samenwerken?

Samen kan je bijvoorbeeld niet beleven als je geen harmonieus en open hartchakra hebt, anders verzet je je tegen dat samen. En dan nog, alleen als ook de basis van uit het eerste chakra in balans is. Als je de ervaring hebt vanuit de vroege thuissituatie dat het fijn is om iets samen met de familie of vrienden te doen.

En het is nodig dat je ego van de zonnevlecht niet meer zo prominent op de voorgrond aanwezig is en het voor het zeggen wil hebben. Dat je geen moeite hebt met in je kracht te staan in plaats van je aan de ene kant slachtoffer voelen of de andere kant macht wil bezitten.

We onderzoeken in hoeverre je, waar en wanneer, kan (en wilt) samenwerken om met alles en iedereen een liefdevolle verbinding aan te kunnen gaan.

Het lijkt me fijn om dit samen uit te diepen en ervan te genieten, dus ik nodig je van harte uit om mee te doen.

Warme nieuwjaarsgroet, Heiltje


Juni 2017

zonnebloem

Omdat het al weer een poosje geleden is dat de voorjaarsgroepen zijn gestopt begint het bij mij nu heftig te kriebelen om met een zonnige blik fijne mandalaochtenden (met aansluitend een eenvoudige vegetarische lunch) en meditatieavonden te plannen.

Het lijkt me heerlijk om (als er voldoende belangstelling is) al a.s. woensdag 21 juni, dus de langste dag, te starten, en dan voorlopig 6 woensdagen achter elkaar.

Je hoeft je niet voor de hele reeks aan te melden, dat kan deze zomer gewoon per keer (wel graag een dag van te voren).

Ook zal er niet zoals anders een bepaald thema zijn, dat bekijken we ook per keer en je kan daar in meedenken of er een "verzoeknummer voor aanvragen".

Ik ben benieuwd, heb er zin in en hoop jij ook!
Zonnige groet, Heiltje

Mandala-ochtenden

Datum:21, 28 juni, 5, 12, 19, 26 juli
Tijd:10.00 - 12.00 uur met aansluitend de lunch
Prijs:€ 20,00 per keer (inclusief lunch)

informatie

Meditatie-avonden

Datum:21, 28 juni, 5, 12, 19, 26 juli
Tijd:19.30 - 20.45 uur
Prijs:€ 10,00 per keer

informatie


Januari 2017

vuurmandala

Lieve mensen,

Dit keer een vuur-mandala voor de nieuwjaarsgroet.

Het vuur wat ons verwarmt, inspireert en door de vlammen heen inzichten kan geven die transformatie te weeg brengen. Dat is de vuurvogel, de Phoenix die uit zijn as herrijst. Hij kwam bij het tekenen als vanzelf mijn mandala invliegen.

Zo bracht hij me de nieuwjaarswens voor 2017:

Dat we weer warm lopen voor en met elkaar. Elkaar inspireren tot die transformatie. En dat het vuur van Liefde en Verbondenheid elkaar verwarmt.

Ik hoop dat we in het nieuwe jaar het vuur door kunnen geven, warmte kunnen verspreiden daar waar het zo hard nodig is.

Ook wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om te bedanken voor al het vertrouwen wat ik dit jaar weer mocht ontvangen van zoveel van jullie. Het geeft me telkens een heel groot gevoel van dankbaarheid dat ik zo dichtbij mag komen tijdens de individuele consulten en mag bijdragen aan wat er allemaal kan gebeuren in de groepen.

En natuurlijk wil ik je van harte uitnodigen voor de nieuwe (groeps)activiteiten die eind januari en begin februari gepland staan:

- 20 januari klank-healing-ligconcert in Yogaschool Aikya, 19.30 – 21.30 uur
- 21 januari klank-healing-ligconcert, Berckepoort, Dordrecht, 19.30 – 21.30 uur
- 25 januari begin 1e cyclus meditatieavonden, 19.30 – 20.45 uur
- begin februari mandalatekenen en meditatie, thema: door de dualiteit heen.

Meer informatie en precieze data volgen later.

Tot ziens in het nieuwe jaar.

Warme groet, Heiltje


Eind september 2016

Onderstaand interview verscheen onlangs in een wijkkrant van Dordt Centraal…

Heiltje van der Ploeg, interview in wijkkrant van Dordt Centraal

Interview in wijkkrant van Dordt Centraal


Februari 2016

Lieve mensen,

Wat gaat de tijd snel: volgende week is al weer de laatste van de eerste serie van 6 meditatieavonden. En de nieuwe serie komt er al weer aan.

Ook bij deze serie zal het hart (of eigenlijk jouw hart) steeds centraal staan. Het was en is deze avonden heel fijn om met gelijkgestemde mensen energie en gedachten uit te wisselen.

Er is nog plek, dus je kunt je nog opgeven. Ik hoop je te kunnen verwelkomen.

Harte groet, Heiltje

Datum: woensdagavond 16, 23, 30 maart, 6, 13, 20 april

Tijd: 19.30 tot 20.45 uur

Prijs: € 55,00 voor 6 avonden, € 10,00 per avond


Januari 2016

Lieve mensen,

Bij de groepen en de individuele sessies werk ik altijd al vanuit mijn hart, maar de laatste tijd kom ik er steeds meer achter dat eigenlijk alles draait om het hart. Dat om tot elkaar te komen, om compassie te voelen en ook uitstralen een open en stromend hart(chakra) het allerbelangrijkste is. Dat het altijd goed is als je je hart maar laat spreken.

Natuurlijk is het soms moeilijk om de positieve stroom en zachtheid vast te houden en uit conflicten en de vaak negatieve invloed van (social)media te blijven. Daarom heb ik voor mandalatekenen en de meditatieavonden gekozen voor het thema: van hard naar hart, juist om in onszelf de zachtheid weer te kunnen voelen, het hart te kunnen "balsemen", te helen en de hartekracht weer extra aan te spreken. Ook tijdens de klankconcerten zal dat met de klanken meetrillen.

Je bent van harte uitgenodigd! Hieronder de data.

hartmandala

MANDALATEKENEN en MEDITATIE thema: van hard naar hart

Datum: woensdagochtend 27 januari, 10, 24 februari, 9, 23 maart, 5 april

Tijd: 10.00-12.00 uur

Prijs: € 95,- (inclusief cursusmap)
 

MEDITATIEAVONDEN, ONT-MOETEN, LOSLATEN en BIJTANKEN

Datum: 2 x 6 woensdagavonden v.a. 27 januari

Tijd: 19.30-20.45 uur

Prijs: € 55,- voor 6 keer (hier kan je altijd instromen ook als je niet vanaf de eerste avond van de cyclus hebt meegedaan, dan is het € 10,- per keer)
 

KLANK-HEALING-LIGCONCERTEN

Datum: zaterdagavond 20 februari, 26 maart (stille zaterdag voor Pasen), 16 april, 7 mei

Tijd: 19.00 - 21.00 uur

Prijs: € 15,- pp per keer

Locatie: de Berckepoort, Voorstraat 220, 3311 ET, Dordrecht


December 2015

Lieve mensen,

Dinsdag 29 december is de (traditionele) kerst-meditatieavond met het thema Donker en Licht nu vooral gericht op de vele conflicten in de wereld. En proberen we die van binnen in onszelf te transformeren naar meer acceptatie en zachtheid naar onszelf en zo ook naar buiten uit te kunnen stralen.

Je bent van harte uitgenodigd.


Augustus 2015

Lieve mensen,

De scholen zijn weer begonnen, de zomer is alweer bijna voorbij en je kunt soms de herfst al ruiken.

En wat een zomer was het! Veel warme zon (vuur), storm (lucht), met donder en bliksem (ook vuur), regen met soms hoosbuien (water), en natuurlijk lekker liggen in het gras of op het zand aan het strand (aarde). Het was zo inspirerend al die elementen zo nadrukkelijk om ons heen, dat ik heb besloten die elementen nog wat verder te verkennen met MANDALATEKENEN (v.a. 30 september) en ook bij de MEDITATIEAVONDEN (ook v.a. 30 september) en te ontdekken hoe ze in ons leven doorwerken en ons kunnen verrijken.

Dan nieuw op de agenda: 17 oktober, 14 november, 19 december KLANK-LIG-CONCERT (19.00 - 21.00 uur). Ik gaf wel eens een klankconcertje op de meditatieavond, maar dan konden er maar een beperkt aantal mensen van genieten, dus ik ben blij dat ik nu "groter ben gegroeid".

Ik hoop dat je net zo enthousiast bent als ik en verheug me erop je te kunnen verwelkomen. (Geef je op per mail:

Hartelijke groet, Heiltje


Zomer 2015

Lieve mensen,

Het was er nog niet van gekomen, maar opeens begint het zo te borrelen en te kriebelen, dat ik toch besloten heb om twee zomergroepen aan te bieden: vijf woensdagen achter elkaar vanaf 12 augustus:

Vijf ochtenden mandalateken "met een knipoog", een extra zomertintje en wat speelser. En natuurlijk zoals altij bij de zomergroepen met aansluitend een (vegetarische) lunch. Het thema zal zijn de vier elementen:

Voetjes op de grond (in de Aarde),

Meedeinen met het Water,

Inspirerend Vuur,

Luchtig en ruim.

En voor degenen die overdag niet kunnen en toch in hun element willen komen zijn er die woensdagen ook meditatieavonden met hetzelfde thema. Ook met een lekkere zomerschwung.

Je kunt natuurlijk ook beide groepen doen. Helemaal fijn om nog dieper te graven, meer mee te stromen, uit te spatten, of de wind er lekker doorheen te kunnen laten gaan.

Laat je verrassen en geef je op.

datum: 12, 19, 26 augustus, 2, 9 september

tijd: mandalatekenen 10.00 - 12.00 uur, daarna lunch, meditatieavonden 19.30 - 20.45 uur

prijs: tekenen: € 105,-, meditaties: € 45,-, voor beide groepen: € 135,-

opgeven even bellen: 078 - 614 61 24078 - 614 61 24, of een mailtje

Ik verheug me erop je welkom te heten,

Hartelijke groet, Heiltje


Lieve mensen,

Steeds meer hectiek, steeds meer afleidingen en verleidingen. Waar is de stilte?
En waar blijf je zelf in deze gekte?

Het lijkt wel of door de snel veranderde decors, de steeds wisselende taferelen, de verschillende rollen alle façades wegvallen, de mind het niet meer kan bijhouden en de weerstanden los laat. Niet meer kan voldoen aan vroegere perfectie in aanpassen, aanpassen.
Patronen komen boven te liggen en worden schoon gewassen, recht getrokken.
Maar, er is nog niet echt een nieuwe vorm.

Moet dat wel?
Een vorm?

Of, zijn we nu toe gekomen aan het maar laten ontstaan, zomaar in het nu en telkens weer anders?

En is het juist de stilte, de leegte, die meer zegt, meer vult dan wat we ooit gewend waren?

Dat is mijn wens, dat we ons kunnen overgeven aan de stilte en de leegte die opent, loslaat en verrast.

Dit wil ik ook door laten werken in de groepen:
De tegenstellingen die kunnen verwarren, maar die, als we er helemaal doorheen gaan en ze helemaal accepteren, duidelijkheid scheppen en de mogelijkheid bieden om juist de Eenheid te ervaren. Met bijvoorbeeld Door de Dualiteit heen, het thema voor mandalatekenen zal dat in alle facetten naar voren komen, maar ook in de andere groepen.

Ik nodig je uit om mee te doen.

Natuurlijk kun je ook bij mij terecht voor individuele sessies. En als je (nog) niet toe bent aan een groep, of als je voor een bepaald thema of een klacht extra steun nodig hebt, kun je beter eerst een individuele afspraak maken.

Tot ziens
Hartelijke groet, Heiltje