Nieuws


5 juli 2024

zomer 2024

Lieve mensen,

De vakantie is al weer voor bijna iedereen begonnen, dus hoogste tijd voor een zomerprogramma. Misschien zit er wat voor je bij en kan ik je verwelkomen op een van de activiteiten:

4 Zomerochtenden met Mandalatekenen

Datum: 17, 24, 31 juli, 7 augustus 2024

We gaan op een reis waar telkens 2 Engelenkaartjes de route uitstippelen voor een luchtige vakantiemandala, of een mandala als ontdekkingstocht naar onontgonnen gebieden in jouzelf. Kijk maar waar jij de reis heen wil laten gaan. Je kan je opgeven voor de 4 ochtenden als serie, of ze los volgen.

Mantrazingen met Theeritueel

Datum: zondagmiddag 21 juli

Deze middag ga je een avontuur aan vooral in je keel(chakra). Met het geluid van het mantrazingen kan je je keel(chakra) helemaal vrijmaken en dat versterken met het drinken van de thee. Een middag om je hoofd leeg te maken en je "kop" vol.

Klank-healing-ligconcert

Datum: zondagmiddag 4 augustus

Tijdens een klankconcert kan je met de verschillende klanken altijd op een bijzondere reis in jezelf, en kan je je helemaal over geven aan dat wat je hoort en voelt aan trillingen en vibraties van de verschillende instrumenten. Alles even los laten en jezelf heerlijk opvullen met nieuwe energie.

Workshop Buikdansen

Datum zondagmiddag 25 augustus

Een reis naar Oosterse sferen, lekker los bewegen en ervaren hoe je je hele lichaam weer kan waarderen en omarmen. Jezelf vrij en mooi kunt voelen, al zwierend en wervelend en dansend. Met elkaar en in verbinding.


9 april 2024

30-jaar-jubileum

Jubileum... 30 jaar!

Deze keer een ander nieuwsbericht dan je van mij gewend bent. Nu eens eentje met mij / mijn praktijk) in het middelpunt. Dat voelt heel grappig.
Het is namelijk zo dat ik een feestje wil vieren, want:

Deze maand bestaat mijn praktijk al 30 (!) jaar, toen heb ik me officieel ingeschrevenbij de Kamer van Koophandel. Het geeft me zo’n trots, maar ook dankbaar gevoel!

Al die mensen die naar me toe kwamen voor advies of een andere hulpvraag
Al die activiteiten die ik heb mogen begeleiden. En dat werden er steeds meer!
Al die dingen die ik bij geleerd heb in die 30 jaar: nieuwe activiteiten, nieuwe behandel methodes, nieuwe inzichten niet alleen doordat ik ze zelf opzocht, maar ook was er iedere keer bij een individuele sessie wel iets waarvan ik dacht "oh, zo doe ik ook wel eens", of dat mijn eigen struikelblok werd aangeraakt en waar ik dan mee aan de slag ging.
Of waarin ik "hoorde" hoe het zat, of "voelde" wat er aan de hand was, terwijl het helemaal niet van mij was of ik het helemaal niet kon weten...

Vaak kwam de hulp "van boven" en werd ik zacht, maar zeker, een kant opgeduwd waar ik zelf niet heen zou gaan, niet eens aan gedacht had.
Soms werd ik gebeld met een vraag of ik ook een bepaald ritueel wilde uitvoeren wat ik nog niet kende, of ceremonie die ik mocht begeleiden...

Een enkele keer twijfelde ik wel eens, maar dan bedacht ik me altijd dat ik het niet voor niets op mijn pad kreeg en dat ik toch altijd geholpen wordt? Dat gaf me dan gelijk rust, hoewel de spanning er nog wel was. Maar die spanning was ook goed om scherp te blijven in de voorbereiding en viel altijd gelijk weg zodra ik begon, alsof het dan niet meer gold, ik het niet meer ZELF hoefde te doen.

Dankbaar en ontroerd voel ik me, maar ook rijk en gezegend met al die bijzondere, ontroerende en mooie ervaringen in die afgelopen 30 jaar!

Dit dankbare en blije gevoel wil ik graag met jullie delen.
Heb lang gedacht over een passende manier om het te vieren en ben gekomen tot de vorm van een receptie, zondagmiddag 28 april.
Een ontmoeting met waarschijnlijk een of meer momenten voor een (bewegings)meditatie of een buikdans, wat me feestelijk lijkt, of een klankmoment met de schalen, of...


1 maart 2024

Hartmandala

De warme energie van het hart(chakra) wat in heel februari bij alle activiteiten heeft door getrild en mee gestroomd, zal ook in de komende maanden nog volop mee mee klinken. Waar in februari vooral de aspecten compassie en liefde benadrukt werden, komt er nu meer aandacht voor dankbaarheid. Ook zo'n fijne eigenschap van het hartchakra. En er is zoveel om dankbaar voor te zijn! Al weet ik nog niet hoe dat bij bijvoorbeeld de klankconcerten gaat (of moet) klinken. 😉

Juist nu het in de wereld zo donker en angstig is, er zoveel mensen in nood zijn, en ook de aarde aan alle kanten bedreigd wordt, had ik meer dan anders de behoefte om met het hartchakra te werken en dat ook met een grote groep en zo met elkaar een klein stukje meer harte-energie de wereld in te kunnen laten stromen. Ik hoop dat je mee wilt doen met het vullen van je hartchakra met de energie van dankbaarheid, zodat het daarna kan overstromen naar buiten de wereld in.

De energie van dankbaarheid van het hartchakra zal ook zeker "mee spelen" bij de klankconcerten (9 maart en 6 april) en bij de workshop Oceandrum maken (24 maart).

Graag tot ziens.


28 januari 2024

Hartmandala

Het lijkt me heerlijk om de hele maand februari het hartchakra bij alle activiteiten extra centraal te stellen. Om Liefde door alles heen te laten vibreren. En om extra aandacht te geven aan compassie en vergeving. Dit thema stroomt dan nadrukkelijk door het klank-healing-ligconcert van de 17e met de verschillende instrumenten (en m'n stem), maar is bij uitstek iets wat je kunt beleven tijdens de hartchakra-meditatie van de 25e.


31 december 2023

Klank-Ligconcert

Om het nieuwe jaar met elkaar "in te klinken" wil ik je graag uitnodigen voor het

NIEUWJAARS-KLANK-HEALING-LIGCONCERT
op zaterdag 6 januari, 19.30 – 21.30 uur.

Mijn wens is dat ieder z'n intentie voor het nieuwe jaar die avond meegeeft aan de klanken en dat we dan samen een stukje Licht en Liefde naar buiten kunnen stralen in deze donkere tijden van oorlog, rampen en zoveel leed.

Dan zal je naast de gebruikelijke helende werking van de klanken voor jezelf, ook kunnen ervaren dat die klanken jouw intentie verder kunnen meenemen, doortrillen en versterken. Dat juist als het kleine in gang wordt gezet, dat hele positieve gevolgen kan hebben voor het grote geheel.

Je bent van harte uitgenodigd om jouw intentie in de verbinding met elkaar naar "buiten" toe te laten stromen en stralen.

Graag tot 6 januari. Informatie
Harte groet, Heiltje


19 augustus 2023

Voorbereiding Klank-Ligconcert

Lieve mensen,

Misschien ben je, omdat er zo langzamerhand een eind komt aan de vakantieperiode, je agenda al aan het volplannen voor het najaar, of heb je dat al gedaan...

Ik hoop wel dat er nog voldoende plek is voor een (of meer) van de Klank-healing-ligconcerten met vooraf een vegan lunch in de Stadslandbouwkas De Oude Beer, elke eerste zondag van de maand. We beginnen de reeks zondagmiddag 3 september, 13.00 - 16.00 uur.

Na een heerlijke lunch met "oogst" uit de kas, lekker liggen tussen het groen en dan de klanken door je heen laten stromen en je laten raken. Wegdromen, tot rust komen, opladen.

Even alles los en vrij en bij jezelf.

Graag tot ziens

Warme groet, Heiltje


8 Januari 2023

Lieve mensen,

Hoewel het in de natuur wel lente lijkt te worden met hier en daar zelfs al voorjaarsbloemen in bloei en bomen die al een groene gloed om zich heen hebben van nieuw leven, heb ik zelf toch nog de neiging en ook de behoefte om me wat meer bespiegelend naar binnen te richten, wat meer dingen uit te laten kristalliseren in mijzelf.

Dat maakt dat ik besloten heb deze periode nog even niet te starten met de doorlopende groepen zoals de meditatieavonden en het mandalatekenen. Wel wil ik elke maand een klankligconcert plannen en ook zo ongeveer eens in de maand of twee maanden een bijzondere meditatiebijeenkomst. Bijvoorbeeld de hartchakra-meditatie of de reiniging van de energielagen om het lichaam, allebei rituelen die ik bij de Siberische sjamanen heb geleerd en waar ik zelf stukjes van mijn eigen inzichten, ervaring of kennis aan heb toegevoegd. Daar krijg je nog bericht over.


Januari 2023

nieuwjaar 2023

Lieve mensen,

Deze keer is de nieuwjaarsmandala een van mijn eigen mandala's, gemaakt tijdens de serie over de levensfasen: De Jeugd.

Ik vond de mandala zo passend in deze periode van alles anders dan anders, alles in chaos, maar waar toch telkens ook tekens van hoop zijn, van transformatie.

Hier in de mandala is het midden, de kern, een punt van de vele vraagtekens er omheen:Hoe zit het nou allemaal? Hoe kan het dat er het ene gezegd wordt en het tegenovergestelde gedaan? Hoe moet ik daar mee omgaan? Zoveel vragen.

Dat is zoals ik het als kind heb ervaren, maar nu zie ik het ook overal om me heen in het groot. Er is oorlog waar overal vrede wordt bepleit. Er is onbegrip waar geveinsd wordt elkaar te verstaan. Tegenstellingen worden gebracht als onoverkomelijk, of juist als niet bestaand…

Vanuit al die vraagtekens waar ik mee begonnen was, omdat dat mijn wereld was als kind, heb ik verder getekend en ben ik langzaam gekomen tot de diepere lagen van de vervagende vraagtekens en uiteindelijk de bescherming van de buitenring, de kosmos, de goddelijke wereld. Dat is nog steeds zo: als ik al de vraagtekens laat zijn voor wat ze zijn, kan ik me eindelijk overgeven aan dat waar het écht om gaat, dat wat alles overstijgt en geen vragen meer heeft. Van denken naar voelen. Daar is Weten, daar is Zijn, daar is Liefde, in die omhulling van het Licht of zoals op de mandala de beschermende kring van al die lichtpuntjes. En ze zijn allemaal verbonden met dat ene lichtpuntje in de kern.

Dat is wat ik je wens voor 2023, heel veel lichtpuntjes om je heen als een warme omhulling en bescherming en verbonden met je kern.

Een heel goed nieuwjaar.

Harte groet, Heiltje


Oktober 2022

mandalatekenen en meditatie

Lieve mensen,

Dit zijn de data voor het nieuwe seizoen. 12 oktober beginnen de Meditatieavonden weer en 19 oktober ook het Mandalatekenen. Het eerste Klankconcert staat voor 22 oktober gepland.

Thema voor mandalatekenen is: De Levensfasen van de Mens en zoals altijd zal dat dan ook wel doorklinken bij de andere activiteiten. Hieronder zie je de beschrijving en alle gegevens zoals data, enz.

Ik hoop je te kunnen verwelkomen.
Warme groet, Heiltje


September 2022

klankconcert

Klank-healing-ligconcerten najaar 2022

Langzamerhand begint alles weer een beetje "normaal" te worden: de vakantieperiode is nu wel afgelopen en na die vreselijk lange droogte periode valt er eindelijk wat regen. De meditatieavonden en het mandala tekenen zullen in oktober van start gaan, maar…

Ik verheug me erop dat ik je weer kan uitnodigen voor de eerste van een serie Klank-healing-ligconcerten: zaterdag 24 september in Centrum Azil, Dordrecht.

De klanken zullen vooral de warme, omhullende energie van het hart laten klinken, zodat jij helemaal kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Lekker liggend op je matrasje mee gaan met het ritme en de trilling van de verschillende instrumenten. Even alles los en vrij en bij jezelf.

De (korte) meditatie aan het begin maakt het mogelijk de klanken op een dieper niveau te ervaren, waardoor er makkelijker healing kan plaatsvinden. Je energie gaat meer stromen, je hart en je gevoel kunnen weer meer gaan leven.

Je bent van harte welkom.

Voor meer informatie en data, kijk bij klankconcerten.


April 2022

klankconcert

Klank-healing-lig-concert 30 april

Lieve mensen,

(Nog) niet met vakantie en er toch even uit willen? Laat je dan op een innerlijke reis mee voeren met de klanken van de verschillende instrumenten tijdens het Klank-healing-lig-concert op zaterdag 30 april.

Even lekker weg van alles, even helemaal tot rust en tot jezelf komen, even alles loslaten, en weer heerlijk (energetisch) opladen.

Graag tot ziens.
Zonnige groet, Heiltje


Maart 2022

afstandsmeditaties

Meditatie voor Vrede in Oekraïne

Lieve mensen,

Om iets te kunnen doen in deze benarde situatie van de oorlog in Oekraïne, wil ik jullie vragen om a.s. woensdagavond, 2 maart om 19.30 uur, mee te doen aan een meditatie voor de vrede in dat land. Je kan dat gewoon bij je thuis doen en je in de energie verbinden met iedereen die meedoet. Je doet dat op je eigen manier, wat voor jou het beste voelt: (mantra)zingen, bidden, stilte...

Ik ga deze mantra gebruiken: Om Shanti Om

Als je kan stuur dit bericht (of jouw eigen mailbericht) naar zoveel mogelijk mensen door zodat er zoveel mogelijk mensen mee helpen om vredevolle, positieve energie te sturen naar allen die op wat voor manier dan ook getroffen worden in deze gruwelijke oorlog.

Laten we een kring van Licht naar alle agressie stralen en er op vertrouwen dat dat z'n werk doet en groter en groter en lichter en lichter wordt.

Ik hoop tot woensdag half acht.

Warme groet, Heiltje


Januari 2022

februari 2022

Lieve mensen,

Laatst hoorde ik een hele mooie uitspraak die ik je graag wil meegeven voor het nieuwe jaar: "Kan je met je Zachtheid naar de hardheid in jezelf?"

Dat wens ik je voor 2022, dat je met die Zachtheid weer zó in Balans kan komen dat je daardoor bij je Kracht komt! En ik vind het zo'n mooie uitspraak, zeker in deze tijd, dat ik hem wil gebruiken als thema bij de groepen de komende tijd.

Ik hoop zo dat de groepen nu wèl door kunnen gaan. Eind februari wil ik weer beginnen. En ondanks dat het onzeker is wanneer de coronamaatregelen weer versoepeld worden, heb ik toch vast data gepland voor de activiteiten.

Daarom hierbij de uitnodiging om de Meditatieavonden (weer) op te pakken, een Klankconcert bij te wonen, of je op te geven voor de workshop "Je eigen Oceandrum maken" of de cursus Mandalatekenen.

Het zou fijn zijn als je er bij kan zijn.


December 2021

mandalatekenen

Lieve mensen,

Jammer genoeg zijn de coronacijfers en -maatregelen nu zo dat de fysieke meditatieavonden niet langer kunnen doorgaan en moeten ze weer op afstand gaan plaatsvinden. Maar om met Johan Cruijff te spreken: Elk nadeel heb z'n voordeel. En hier is dat dat nu meer mensen zich aan kunnen sluiten.

Dus als je zin hebt om mee te doen, meld je aan, dan zet ik je op de lijst. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer we met elkaar liefdevolle, positieve energie kunnen verspreiden.

Je kan je verbinden op de "normale" groepstijd (woensdag-avond om 19.30 u.) of de meditatie op elk ander moment beluisteren.

Voorlopig 4X in december (1, 8, 15, 22 dec.) en daarna kijk ik weer hoe het verder gaat met de maatregelen. Je kan gratis meedoen, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Fijne meditatie.

Zie of luister verder: Audio


November 2021

mandalatekenen

Lieve mensen,

De laatste meditatieavonden van de eerste reeks zitten er al bijna weer op en woensdag 17 november begint al weer de tweede reeks. Misschien heb je zin om aan te sluiten.

Ook voor mijzelf zijn de meditatieavonden altijd een rustpunt in de week. Het is fijn om met gelijkgestemde mensen samen te zijn, je te verbinden en dat naar voren te (kunnen) brengen wat er bij jou speelt en waar je graag je licht over wilt laten schijnen. Onvoorwaardelijk vanuit je hartchakra te kunnen kijken en er te mogen zijn zoals je bent.

De avonden zijn liefdevolle ontmoetingen, net zo goed ontmoetingen met jezelf als met de ander.

Zie verder: meditatieavonden - klankconcerten - mandalatekenen


Oktober 2021

mandalatekenen

Lieve mensen,

Het thema voor mandalatekenen is: De vier elementen, dit thema zal ook bij de meditatieavonden en de klankconcerten doorstromen, meewaaien, oplaaien en landen.

Elk van de elementen Aarde, Water, Vuur en Lucht, heeft bepaalde eigenschappen die ons helpen bij onze innerlijke groei. We gaan ontdekken wat jij hebt met de verschillende elementen, hoe ze doorwerken in je leven en wat je er nog meer uit kunt halen om echt goed in je element te komen, om dat te doen wat jij kunt en wilt doen in jouw leven.

Maar ook bekijken we hoe in deze tijd de elementen zich veel indringender manifesteren dan voorheen. Overal op de aarde komen excessen voor wat betreft de elementen: aardbevingen, overstromingen, hevige stormen, extreem uitgebreide branden, vulkaanuitbarstingen.

– Hoe ga jij daarmee om?
– Hoe is dat in jouw leven?
– Welk element dreigt er bij jou te ontsporen?

Ik hoop dat jij je geïnspireerd voelt om mee te doen met dit thema. Je bent heel welkom.

Dus graag tot ziens.
Hartegroet, Heiltje

Zie verder: meditatieavonden - klankconcerten - mandalatekenen


September 2021

mandalatekenen

Lieve mensen,

Het is een bijzondere zomer geweest dit jaar. En het lijkt wel alsof alles anders is, niets meer hetzelfde. Tenminste, zo vergaat het mij. Ik kan niets plannen, wensen moeten vaak aangepast worden, lijnen die uitgezet waren kloppen niet meer…

Ik moet er eigenlijk wel om lachen, een mooi (spiritueel) lesje om helemaal in het hier en nu te komen, niks zoals "vroeger" en ook niet vast vooruit voor de "toekomst". Me heel flexibel opstellen en alles nemen zoals het komt en gaat. Alleen soms wil ik gewoon dat het op mijn manier en mijn tijd gaat. 😊

Dus heb ik geprobeerd om vanaf half oktober wat data vast te zetten. Een thema voor het najaar en verdere gegevens stuur ik je later. De meditatieavonden beginnen weer live (!) vanaf woensdag 13 oktober.

Zie verder: meditatieavonden - klankconcerten - mandalatekenen

Ik heb er veel zin in en ik hoop jullie ook en we elkaar (eindelijk) weer kunnen ontmoeten. Graag tot ziens, Harte groet, Heiltje


Mei 2021

Yin-Yang

Yin & Yang

Het lijkt wel of in deze tijd tegenstellingen steeds meer benadrukt worden. Juist het tégen, die strijd, die in dat woord zit. We komen steeds meer tegenover elkaar te staan.

Kijk je daarentegen naar het Yin Yang-symbool, zie je hoe twee zogenaamde tegenstellingen, verstrengeld in elkaar, elkaar juist omvatten en aanvullen...

In het oog van de ene zit de kleur van de ander. Er is een optimaal evenwicht tussen de twee vormen. Het is een én – én, in plaats van óf – óf. Het standpunt van de een hoeft het standpunt van de ander dus niet bij voorbaat te veroordelen, en ook de ander niet gelijk buiten te sluiten.

Het zou veel schelen als we kunnen kijken waar we de ander wel kunnen vinden, waar die harmonie wel kan worden ervaren in het contact en er dus weer Eenheid gevoeld kan worden.

Als je het bekijkt vanuit de chakra’s, zie je dat al die tegenstellingen ontstaan door een onbalans van de zonnevlecht. Je kan niet meer in het samen-gevoel van het hartchakra komen, je ervaart overal strijd. Maar stap je uit die strijd, kan je boven die verschillen uit stijgen omdat je begrijpt dat die verschillen gewoon naast elkaar kunnen bestaan en elkaar juist kunnen versterken, dan ontstaat er vanuit de zonnevlecht een krachtige verbinding met de Liefde en Compassie van het hartchakra. Alles komt op een hoger plan!

Dit is waar het in de komende meditaties over zal gaan, of we in al die tegenstellingen een uitdaging kunnen zien om de ander juist te kunnen ontmoeten.

De meditaties in mei zullen nog op afstand zijn, met weer elke week een opname.

Voor juli wacht ik nog af hoe alles verder gaat lopen.

Het voordeel van een opname elke week is dat je de meditatie op je eigen tijd kunt afluisteren, of dat je de opnames meermaals kunt afluisteren, of stukje voor stukje kunt laten doorwerken.

De individuele behandelingen zijn al een poosje mogelijk, al zijn ze soms iets aangepast.

De klankconcerten gaan weer door als de maatregelen verder versoepeld zijn. Dan ga ik ook een workshop oceandrum maken plannen. Dat zal een bijzondere dag zijn, waar je op zoek gaat naar je eigen zeegeluid!

Als je graag mee wilt doen met de meditaties en je staat nog niet op de lijst, stuur dan even een mailtje dan zet ik je erbij.

Je kan gratis meedoen, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Ik hoor graag van je.
Harte groet, Heiltje


Maart 2021

Ongemerkt is het alweer maart en ben ik gewoon doorgegaan met de meditaties op afstand die eind februari zouden stoppen. Het ritme zit er bij mij zo in dat het vanzelfsprekend was…

Ook jij kan je (weer) aansluiten bij de groep op woensdagavond om 19.30 uur om de opname af te luisteren, Zo kun je je op afstand verbinden met gelijkgestemden, je kunt je voeden met positieve, spirituele energie en het samenzijn ervaren. Je kunt je sterker en dichter bij jezelf maar ook bij de ander voelen.

Het zou mooi zijn als er veel mensen mee mediteren, dan kan de energie ook krachtiger worden.

Natuurlijk kan je de opname ook op een ander zelf gekozen moment beluisteren. Een bijzondere ervaring is het om de opnames meerdere keren af te luisteren, dan komen de meditaties op een steeds dieper niveau binnen.

Je bent van harte welkom om (weer) mee te doen. Dus mocht je je alsnog aan willen sluiten bij deze nieuwe serie geef even een berichtje: of tel. 078 - 61 46 124, dan kom je op de mailinglijst.

Je kan gewoon gratis meedoen, maar als je het kan missen is een vrijwillige bijdrage heel welkom.

De nieuwe serie meditaties is voorlopig gepland iedere week in maart en april.

Graag tot bij de volgende meditatie.


Januari 2021

afstandsmeditaties

Omdat de cijfers van besmettingen niet genoeg dalen en de lockdown binnenkort waarschijnlijk weer wordt verlengt, lijkt het me goed om de afstandsmeditaties weer op te pakken.

Juist in deze tijd van beperkingen is het fijn om daar even los van te komen en toch verbinding te kunnen maken, het 'samenzijn' te kunnen ervaren en je op te kunnen laden met positieve energie.

Ik zelf vind het erg prettig om het ritme er in te houden en ik heb van de mensen die de vorige reeks mee deden alleen maar hele fijne reacties gehad. Meermaals lieten ze weten dat ze de opnames vaker beluisterden om er nog meer uit te halen of nog diepere lagen in zichzelf aan te laten spreken.

Van te voren maak ik een opname aan de hand van twee engelenkaartjes en het is altijd verrassend en mooi wat die engeltjes te vertellen hebben. De opname verstuur ik naar de mensen die zich aangemeld hebben. Dan stemmen we op de gebruikelijke tijd woensdag om 19.30 uur af op de groep om de opname samen af te luisteren.

Je kan de opname natuurlijk ook op een ander voor jou beter tijdstip afluisteren.

Woensdag 13 januari start weer een nieuwe reeks, voorlopig tot eind februari. Het zou fijn zijn als je erbij kan zijn en mee helpt om positieve energie te verspreiden.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Dat kan gratis, maar als je het kan missen is een bijdrage heel welkom. Dus als je zin hebt geef je op via de mail of telefoon 078 - 614 61 24.

En als je behoefte hebt om individueel een afspraak te maken is dat natuurlijk mogelijk. Dat kan op afstand, maar je kan ook in de praktijk terecht.

Ik hoor graag van je.
Harte groet, Heiltje


lotusbloem

Als nieuwjaars-mandala een lotusbloem met vele lagen waar je in kan, er doorheen, er onderdoor en er overheen kan. Ook de kleuren zijn zo dat je je kan focussen op de een of juist de andere kleur.

Zo gaat het ook in het leven: waar wil je je op richten? Waar wil je doorheen of juist omheen?

Misschien helpt het om 1 ding (vorm of kleur) te kiezen en daar dan bij te blijven en zo wat meer te kunnen genieten van alleen dat, of in het gewone leven van alleen het moment.

Of je neemt juist het geheel en vervalt zo niet in alle details.

Dus, laat je inspireren door de Lotus van de mandala en ga mee door al die lagen van het Zijn. Door de hoogtes en de dieptes er omheen en onderdoor, in de groei naar meer Openheid en Harmonie…
          …om dan Kleurrijk het nieuwe jaar in te gaan.

Alle goeds voor 2021.
Hartelijke groet, Heiltje


November 2020

meditatie avonden

Hoewel de coronacijfers gelukkig dalen en de maatregelen al versoepeld iets zijn, ga ik toch weer starten met meditaties op afstand: Ik maak van te voren een opname van een (geleide)meditatie en stuurt die naar de mensen die zich aangemeld hebben. Je kan je aansluiten bij de groep op woensdagavond om 19.30 uur om de opname af te luisteren.

Ook op afstand kun je je zo verbinden met gelijkgestemden, je kunt je voeden met positieve, spirituele energie en het samenzijn ervaren. Je kunt je sterker en dichter bij jezelf maar ook bij de ander voelen. Het zou mooi zijn als er veel mensen mee mediteren, dan kan de energie ook krachtiger worden.

Het fijne van deze manier is dat je de opname ook op een ander, voor jou beter tijdstip, of meerdere keren kunt beluisteren.

Je bent van harte welkom om mee te doen. Dus als je zin hebt geef je op via de mail of tel. 078 - 61 46 124, dan kom je op de mailinglijst. Je kan gewoon gratis meedoen, maar als je het kan missen is een vrijwillige bijdrage heel welkom. Ik heb de afstandsmeditaties voorlopig gepland tot eind december.

En als je behoefte hebt om individueel een afspraak te maken is dat natuurlijk mogelijk. Dat kan op afstand, maar je kunt ook in de praktijk terecht.


September 2020

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb weer zin om (gewoon??) te beginnen met de "live" meditatieavonden en klankconcerten. Tenminste, met de nodige aanpassingen om toch Corona-proof te kunnen zijn. De afstands-meditatieavonden waren een prima oplossing, maar elkaar kunnen zien en nabij voelen is toch wel anders. (Hoewel het voor sommigen juist fijner was om niet de deur uit te hoeven of de opnames op hun eigen tijd te kunnen luisteren...)

Ook met de individuele behandelingen ben ik voorzichtig weer gestart. Dat nog steeds met afstand, dus nog geen massages, maar wel alle andere vormen van (klank)healing.

De meditatieavonden beginnen 23 september (voorlopig 5 X en onder voorbehoud) en dan niet in de oude vertrouwde ruimte, maar we zoeken het hogerop: we gaan naar mijn woonkamer waar net meer plek is om op de gepaste afstand te kunnen zitten.

Bij de klankconcerten zullen er vanwege de coronamaatregelen iets minder plekken beschikbaar zijn, dus geef je op tijd op om teleurstelling te voorkomen.

Ik verheug me er op je weer te kunnen begroeten.

Harte groet, Heiltje


Maart 2020

Even een berichtje n.a.v. het coronavirus. Ik hoop dat het met jullie goed gaat en dat de angst over het virus niet te erg is toegeslagen en ook dat het virus zelf buiten jullie deur is gebleven. Met mij gaat het wat dat aan gaat goed, maar...

...bij de laatste meditatieavond hebben we nog heftig kunnen huggen, maar dat zit er nu niet meer in. Heb maandagavond naar premier Rutte gekeken en gehoord dat elke samenkomst van meerdere personen niet meer mag, En nu het toch steeds heftiger wordt was ik eerlijk gezegd zelf ook al van plan om het, met pijn in mijn hart, af te zeggen.

Heel jammer, maar... ik wil toch iets doen en ga kijken of ik een stukje meditatie kan opnemen wat we dan tegelijkertijd afluisteren woensdagavond op de gewone tijd en met elkaar, maar ieder in zijn of haar eigen huis.

Lees verder: Meditatie avonden


Januari 2019

kerstmandala

Zoals een lotus, die zich door de modder (het donker) en daarna door (de emoties van) het water heen beweegt, om zich tenslotte in al haar glorie naar het Licht te wenden… Zo kunnen ook wij door onze schaduw heen gaan, dat juist gebruiken als voeding, door het alleen maar te (h)erkennen, te benoemen, het te voelen, om het dan los te laten en weer thuis te komen bij wie we echt zijn: Bloeiend in Licht en Liefde.

Dat is wat ik in de mandala zie: (weer een gezamenlijk ontwerp, gemaakt aan het eind van de groep mandala-tekenen, met mijn invulling en kleur) een bloem in volle glorie open en vrij stralend naar buiten. Met wortels diep in de aarde en omhult door de energie van de kosmos.

Mijn nieuwjaarswens is dan ook: Dat we ons makkelijk kunnen overgeven aan de warmte en de voedende kracht van de "zon", dus ons baden in liefde, de fijne dingen koesteren, het licht overal doorheen kunnen zien schijnen en heerlijk met twee voetjes op de grond staan, of in de modder :-)

Warme nieuwjaarsgroet, Heiltje


Januari 2018

mandala-meditatie

Deze keer weer als nieuwjaargroet een (gezamenlijke) mandala van het eind van de cyclus mandalatekenen. Het ontwerp maken we samen en ieder geeft er dan haar eigen invulling aan qua kleur en vlakken die opgelicht worden.

Altijd heel spannend, soms confronterend, omdat degene voor jou net iets tekent waar jij niets mee kan, of je hebt sowieso moeite met het "moeten volgen" van de anderen, maar als je daar dan doorheen gaat is het zo verrassend wat er uit komt.

Zo goed om te zien dat ieder toch echt haar eigen stijl, kleur en manier van werken heeft. Dat is ook wat ik je wens voor 2018: - Samenwerken zonder je eigenheid te verliezen, - Elkaar inspireren en verrassen, - Soepel door de confrontaties heengaan, - Creativiteit, en vooral - Een liefdevolle verbinding met alles en iedereen.

In deze tijd waarin meer nadruk ligt op verschillen en tegenstellingen, lijkt het me fijn om meer te focussen op SAMEN. Dat zal dan ook het thema zijn voor het begin van dit jaar: Samen (-werken zonder je eigenheid te verliezen)

Met dit thema duiken we (bij mandalatekenen, maar ook bij de klankconcerten en de meditatieavonden) in allerlei vormen en lagen van samen – werken. De chakra's vormen daarbij het uitgangspunt: Hoe ga je in die verschillende energielagen om met samenwerken?

Samen kan je bijvoorbeeld niet beleven als je geen harmonieus en open hartchakra hebt, anders verzet je je tegen dat samen. En dan nog, alleen als ook de basis van uit het eerste chakra in balans is. Als je de ervaring hebt vanuit de vroege thuissituatie dat het fijn is om iets samen met de familie of vrienden te doen.

En het is nodig dat je ego van de zonnevlecht niet meer zo prominent op de voorgrond aanwezig is en het voor het zeggen wil hebben. Dat je geen moeite hebt met in je kracht te staan in plaats van je aan de ene kant slachtoffer voelen of de andere kant macht wil bezitten.

We onderzoeken in hoeverre je, waar en wanneer, kan (en wilt) samenwerken om met alles en iedereen een liefdevolle verbinding aan te kunnen gaan.

Het lijkt me fijn om dit samen uit te diepen en ervan te genieten, dus ik nodig je van harte uit om mee te doen.

Warme nieuwjaarsgroet, Heiltje


Juni 2017

zonnebloem

Omdat het al weer een poosje geleden is dat de voorjaarsgroepen zijn gestopt begint het bij mij nu heftig te kriebelen om met een zonnige blik fijne mandalaochtenden (met aansluitend een eenvoudige vegetarische lunch) en meditatieavonden te plannen.

Het lijkt me heerlijk om (als er voldoende belangstelling is) al a.s. woensdag 21 juni, dus de langste dag, te starten, en dan voorlopig 6 woensdagen achter elkaar.

Je hoeft je niet voor de hele reeks aan te melden, dat kan deze zomer gewoon per keer (wel graag een dag van te voren).

Ook zal er niet zoals anders een bepaald thema zijn, dat bekijken we ook per keer en je kan daar in meedenken of er een "verzoeknummer voor aanvragen".

Ik ben benieuwd, heb er zin in en hoop jij ook!
Zonnige groet, Heiltje

Mandala-ochtenden

Datum:21, 28 juni, 5, 12, 19, 26 juli
Tijd:10.00 - 12.00 uur met aansluitend de lunch
Prijs:€ 20,00 per keer (inclusief lunch)

informatie

Meditatie-avonden

Datum:21, 28 juni, 5, 12, 19, 26 juli
Tijd:19.30 - 20.45 uur
Prijs:€ 10,00 per keer

informatie


Januari 2017

vuurmandala

Lieve mensen,

Dit keer een vuur-mandala voor de nieuwjaarsgroet.

Het vuur wat ons verwarmt, inspireert en door de vlammen heen inzichten kan geven die transformatie te weeg brengen. Dat is de vuurvogel, de Phoenix die uit zijn as herrijst. Hij kwam bij het tekenen als vanzelf mijn mandala invliegen.

Zo bracht hij me de nieuwjaarswens voor 2017:

Dat we weer warm lopen voor en met elkaar. Elkaar inspireren tot die transformatie. En dat het vuur van Liefde en Verbondenheid elkaar verwarmt.

Ik hoop dat we in het nieuwe jaar het vuur door kunnen geven, warmte kunnen verspreiden daar waar het zo hard nodig is.

Ook wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om te bedanken voor al het vertrouwen wat ik dit jaar weer mocht ontvangen van zoveel van jullie. Het geeft me telkens een heel groot gevoel van dankbaarheid dat ik zo dichtbij mag komen tijdens de individuele consulten en mag bijdragen aan wat er allemaal kan gebeuren in de groepen.

En natuurlijk wil ik je van harte uitnodigen voor de nieuwe (groeps)activiteiten die eind januari en begin februari gepland staan:

- 20 januari klank-healing-ligconcert in Yogaschool Aikya, 19.30 – 21.30 uur
- 21 januari klank-healing-ligconcert, Berckepoort, Dordrecht, 19.30 – 21.30 uur
- 25 januari begin 1e cyclus meditatieavonden, 19.30 – 20.45 uur
- begin februari mandalatekenen en meditatie, thema: door de dualiteit heen.

Meer informatie en precieze data volgen later.

Tot ziens in het nieuwe jaar.

Warme groet, Heiltje


Eind september 2016

Onderstaand interview verscheen onlangs in een wijkkrant van Dordt Centraal…

Heiltje van der Ploeg, interview in wijkkrant van Dordt Centraal

Interview in wijkkrant van Dordt Centraal


Februari 2016

Lieve mensen,

Wat gaat de tijd snel: volgende week is al weer de laatste van de eerste serie van 6 meditatieavonden. En de nieuwe serie komt er al weer aan.

Ook bij deze serie zal het hart (of eigenlijk jouw hart) steeds centraal staan. Het was en is deze avonden heel fijn om met gelijkgestemde mensen energie en gedachten uit te wisselen.

Er is nog plek, dus je kunt je nog opgeven. Ik hoop je te kunnen verwelkomen.

Harte groet, Heiltje

Datum: woensdagavond 16, 23, 30 maart, 6, 13, 20 april

Tijd: 19.30 tot 20.45 uur

Prijs: € 55,00 voor 6 avonden, € 10,00 per avond


Januari 2016

Lieve mensen,

Bij de groepen en de individuele sessies werk ik altijd al vanuit mijn hart, maar de laatste tijd kom ik er steeds meer achter dat eigenlijk alles draait om het hart. Dat om tot elkaar te komen, om compassie te voelen en ook uitstralen een open en stromend hart(chakra) het allerbelangrijkste is. Dat het altijd goed is als je je hart maar laat spreken.

Natuurlijk is het soms moeilijk om de positieve stroom en zachtheid vast te houden en uit conflicten en de vaak negatieve invloed van (social)media te blijven. Daarom heb ik voor mandalatekenen en de meditatieavonden gekozen voor het thema: van hard naar hart, juist om in onszelf de zachtheid weer te kunnen voelen, het hart te kunnen "balsemen", te helen en de hartekracht weer extra aan te spreken. Ook tijdens de klankconcerten zal dat met de klanken meetrillen.

Je bent van harte uitgenodigd! Hieronder de data.

hartmandala

MANDALATEKENEN en MEDITATIE thema: van hard naar hart

Datum: woensdagochtend 27 januari, 10, 24 februari, 9, 23 maart, 5 april

Tijd: 10.00-12.00 uur

Prijs: € 95,- (inclusief cursusmap)
 

MEDITATIEAVONDEN, ONT-MOETEN, LOSLATEN en BIJTANKEN

Datum: 2 x 6 woensdagavonden v.a. 27 januari

Tijd: 19.30-20.45 uur

Prijs: € 55,- voor 6 keer (hier kan je altijd instromen ook als je niet vanaf de eerste avond van de cyclus hebt meegedaan, dan is het € 10,- per keer)
 

KLANK-HEALING-LIGCONCERTEN

Datum: zaterdagavond 20 februari, 26 maart (stille zaterdag voor Pasen), 16 april, 7 mei

Tijd: 19.00 - 21.00 uur

Prijs: € 15,- pp per keer

Locatie: de Berckepoort, Voorstraat 220, 3311 ET, Dordrecht


December 2015

Lieve mensen,

Dinsdag 29 december is de (traditionele) kerst-meditatieavond met het thema Donker en Licht nu vooral gericht op de vele conflicten in de wereld. En proberen we die van binnen in onszelf te transformeren naar meer acceptatie en zachtheid naar onszelf en zo ook naar buiten uit te kunnen stralen.

Je bent van harte uitgenodigd.


Augustus 2015

Lieve mensen,

De scholen zijn weer begonnen, de zomer is alweer bijna voorbij en je kunt soms de herfst al ruiken.

En wat een zomer was het! Veel warme zon (vuur), storm (lucht), met donder en bliksem (ook vuur), regen met soms hoosbuien (water), en natuurlijk lekker liggen in het gras of op het zand aan het strand (aarde). Het was zo inspirerend al die elementen zo nadrukkelijk om ons heen, dat ik heb besloten die elementen nog wat verder te verkennen met MANDALATEKENEN (v.a. 30 september) en ook bij de MEDITATIEAVONDEN (ook v.a. 30 september) en te ontdekken hoe ze in ons leven doorwerken en ons kunnen verrijken.

Dan nieuw op de agenda: 17 oktober, 14 november, 19 december KLANK-LIG-CONCERT (19.00 - 21.00 uur). Ik gaf wel eens een klankconcertje op de meditatieavond, maar dan konden er maar een beperkt aantal mensen van genieten, dus ik ben blij dat ik nu "groter ben gegroeid".

Ik hoop dat je net zo enthousiast bent als ik en verheug me erop je te kunnen verwelkomen. (Geef je op per mail:

Hartelijke groet, Heiltje


Zomer 2015

Lieve mensen,

Het was er nog niet van gekomen, maar opeens begint het zo te borrelen en te kriebelen, dat ik toch besloten heb om twee zomergroepen aan te bieden: vijf woensdagen achter elkaar vanaf 12 augustus:

Vijf ochtenden mandalateken "met een knipoog", een extra zomertintje en wat speelser. En natuurlijk zoals altij bij de zomergroepen met aansluitend een (vegetarische) lunch. Het thema zal zijn de vier elementen:

Voetjes op de grond (in de Aarde),

Meedeinen met het Water,

Inspirerend Vuur,

Luchtig en ruim.

En voor degenen die overdag niet kunnen en toch in hun element willen komen zijn er die woensdagen ook meditatieavonden met hetzelfde thema. Ook met een lekkere zomerschwung.

Je kunt natuurlijk ook beide groepen doen. Helemaal fijn om nog dieper te graven, meer mee te stromen, uit te spatten, of de wind er lekker doorheen te kunnen laten gaan.

Laat je verrassen en geef je op.

datum: 12, 19, 26 augustus, 2, 9 september

tijd: mandalatekenen 10.00 - 12.00 uur, daarna lunch, meditatieavonden 19.30 - 20.45 uur

prijs: tekenen: € 105,-, meditaties: € 45,-, voor beide groepen: € 135,-

opgeven even bellen: 078 - 614 61 24078 - 614 61 24, of een mailtje

Ik verheug me erop je welkom te heten,

Hartelijke groet, Heiltje


Lieve mensen,

Steeds meer hectiek, steeds meer afleidingen en verleidingen. Waar is de stilte?
En waar blijf je zelf in deze gekte?

Het lijkt wel of door de snel veranderde decors, de steeds wisselende taferelen, de verschillende rollen alle façades wegvallen, de mind het niet meer kan bijhouden en de weerstanden los laat. Niet meer kan voldoen aan vroegere perfectie in aanpassen, aanpassen.
Patronen komen boven te liggen en worden schoon gewassen, recht getrokken.
Maar, er is nog niet echt een nieuwe vorm.

Moet dat wel?
Een vorm?

Of, zijn we nu toe gekomen aan het maar laten ontstaan, zomaar in het nu en telkens weer anders?

En is het juist de stilte, de leegte, die meer zegt, meer vult dan wat we ooit gewend waren?

Dat is mijn wens, dat we ons kunnen overgeven aan de stilte en de leegte die opent, loslaat en verrast.

Dit wil ik ook door laten werken in de groepen:
De tegenstellingen die kunnen verwarren, maar die, als we er helemaal doorheen gaan en ze helemaal accepteren, duidelijkheid scheppen en de mogelijkheid bieden om juist de Eenheid te ervaren. Met bijvoorbeeld Door de Dualiteit heen, het thema voor mandalatekenen zal dat in alle facetten naar voren komen, maar ook in de andere groepen.

Ik nodig je uit om mee te doen.

Natuurlijk kun je ook bij mij terecht voor individuele sessies. En als je (nog) niet toe bent aan een groep, of als je voor een bepaald thema of een klacht extra steun nodig hebt, kun je beter eerst een individuele afspraak maken.

Tot ziens
Hartelijke groet, Heiltje